Šī recepte aicina pagatavot neticami gardu ķīniešu virtuves iedvesmotu ēdienu: baklažānus un kartupeļus ar kraukšķīgu garoziņu un garšīgu mērci.
Maigi kartupeļi un garšīgi baklažāni, kas cepti līdz zeltainam kraukšķīgumam, rada perfektu garšu un tekstūru kombināciju. Šis ēdiens būs lielisks papildinājums vakariņām, un tā pagatavošanas vienkāršība ļaus ātri izbaudīt īstu kulinārijas šedevru.
SASTĀVDAĻAS:
2 vidēji baklažāni, sagriezti apmēram 1 cm biezās šķēlēs
2 vidēji kartupeļi, sagriezti apmēram 1 cm biezās šķēlēs
2 ēd.k. kukurūzas ciete
1 ēd.k. zivju mērce
1 tējk kukurūzas ciete
1/2 tējk. sāls
1/4 tējk. melnie pipari
2 ēd.k. augu eļļa
Mērcei:
1 ēd.k. sojas mērce
1 ēd.k. ābolu etiķis
1 ēd.k. cukura
1 ēd.k. ūdens
1/2 tējk. ingvers, sasmalcināts
1/4 tējk. ķiploki, malti
PAGATAVOŠANA
1.Dārzeņu sagatavošana: Labi nomazgā baklažānus un kartupeļus un sagriež šķēlēs. Sāla baklažānus un atstājiet 15-20 minūtes, lai tie izdalītu sulu. Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni, lai noņemtu lieko sāli. Tas ir svarīgi, lai izvairītos no rūgtuma.
2.Panējuma pagatavošana: Atsevišķā bļodā sakuļ kukurūzas cieti, zivju mērci, sāli un piparus. Citā bļodā ielej augu eļļu.
3.Dārzeņu panēšana: iemērciet baklažānus un kartupeļus panēšanas maisījumā, pēc tam apcepiet uzkarsētā augu eļļā uz vidējas uguns līdz zeltaini kraukšķīgai garoziņai, apmēram 5-7 minūtes katrā pusē.
4.Pagatavo mērci: Atsevišķā mazā bļodiņā saputo sojas mērci, ābolu etiķi, cukuru, ūdeni, ingveru un ķiplokus līdz viendabīgai masai.
5.Dārzeņiem cepšana ar mērci: Apceptos dārzeņus liek pannā ar jau sagatavoto mērci. Uzliek vāku un cep uz vidējas uguns 2-3 minūtes, līdz mērce vienmērīgi pārklāj dārzeņus. Uzmanieties, lai dārzeņi nepārceptos.
6.Pasniedz: Pasniedziet baklažānus un ķīniešu stila kartupeļus karstus, pārkaisot ar sezama sēklām vai zaļumiem, ja vēlaties. Labi sader ar rīsiem.