Siera zupa ar šampinjoniem

© Foto: pixabay.com

Zupai visvienkāršākos dārzeņus (sīpoli, burkāni, kartupeļi) vispirms novārīja ūdenī, bet pēc tam iebiezina ar kausētu sieru. Sātīgi, lēti, ātri un, dīvainā kārtā, garšīgi.

Šajā siera zupas receptē dārzeņi ir papildināti ar malto gaļu un sēnēm, tāpēc tas noteikti ir mūsdienu cilvēka, kurš pieradis pie dažādiem kulinārijas priekiem, ievērības cienīgs.

SASTĀVDAĻAS (8 PORCIJĀM)

250 g šampinjoni

1 sīpols

1 liels burkāns

1/2 gab. selerijas sakne

600 g kartupeļu

200 g kausētais siers

zaļie sīpoli

1-2 dilles zariņi

baziliks

1 ēdk. augu eļļa

250 g malta liellopa gaļa

2,5 l gaļas buljons

sāls, svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Sagatavo sastāvdaļas zupai. Šampinjonus sagriež plānās šķēlēs. Sīpolu nomizo un sasmalcina. Nomizo un nomazgā burkānus, seleriju un kartupeļus.

2.Zupai kartupeļus sagriež nelielos kubiņos, bet selerijas sakni un burkānus plānās strēmelītēs. Nomazgā zaļos sīpolus, dilles un baziliku un labi nosusina. Sagriež sīpolus gredzenos un sasmalcina dilles. Bazilika lapas sagriež strēmelītēs.

3.Katliņā ar biezu dibenu uzkarsē eļļu. Liek tajā malto gaļu un maisot cep, līdz mainās krāsa. Pievieno sēnes. Cep vēl 5 minūtes. Pievieno visus sagatavotos dārzeņus, izņemot kartupeļus. Maisot apcep vēl 5 minūtes.

4.Ielej buljonu pannā un uzvāra. Pievieno kartupeļus un vāra 7 minūtes. Maisot pievieno kausēto sieru. Tam vajadzētu pilnībā izkust (tas prasīs apmēram piecas minūtes).

5.Pievieno dilles un baziliku. Uzkarsē zupu līdz vārīšanās temperatūrai un turi to uz uguns tikai pāris minūtes. Lej bļodiņās un pasniedz uzreiz.

Starp citu

Lai padarītu sēņu zupu vēl garšīgāku, pievienojiet tējkaroti maltu baraviku kopā ar kausēto sieru. Starp citu, pateicoties šai tehnikai, ēdiena garša kļūs patiesi karaliska.

Dzīvesstils

Šis ir īpašs kokteilis no kafijas, baltās šokolādes, kokosriekstu piena un amaretto - receptes autors iedvesmojies no ceļojumiem un mīlestības pret kafiju. Recepti īpaši restorānam Koventgārdenā radījusi “The Gardian” recepšu autore Emīlija Čiperfīlda.

Svarīgākais