Zupai visvienkāršākos dārzeņus (sīpoli, burkāni, kartupeļi) vispirms novārīja ūdenī, bet pēc tam iebiezina ar kausētu sieru. Sātīgi, lēti, ātri un, dīvainā kārtā, garšīgi.
Šajā siera zupas receptē dārzeņi ir papildināti ar malto gaļu un sēnēm, tāpēc tas noteikti ir mūsdienu cilvēka, kurš pieradis pie dažādiem kulinārijas priekiem, ievērības cienīgs.
250 g šampinjoni
1 sīpols
1 liels burkāns
1/2 gab. selerijas sakne
600 g kartupeļu
200 g kausētais siers
zaļie sīpoli
1-2 dilles zariņi
baziliks
1 ēdk. augu eļļa
250 g malta liellopa gaļa
2,5 l gaļas buljons
sāls, svaigi malti melnie pipari pēc garšas
1.Sagatavo sastāvdaļas zupai. Šampinjonus sagriež plānās šķēlēs. Sīpolu nomizo un sasmalcina. Nomizo un nomazgā burkānus, seleriju un kartupeļus.
2.Zupai kartupeļus sagriež nelielos kubiņos, bet selerijas sakni un burkānus plānās strēmelītēs. Nomazgā zaļos sīpolus, dilles un baziliku un labi nosusina. Sagriež sīpolus gredzenos un sasmalcina dilles. Bazilika lapas sagriež strēmelītēs.
3.Katliņā ar biezu dibenu uzkarsē eļļu. Liek tajā malto gaļu un maisot cep, līdz mainās krāsa. Pievieno sēnes. Cep vēl 5 minūtes. Pievieno visus sagatavotos dārzeņus, izņemot kartupeļus. Maisot apcep vēl 5 minūtes.
4.Ielej buljonu pannā un uzvāra. Pievieno kartupeļus un vāra 7 minūtes. Maisot pievieno kausēto sieru. Tam vajadzētu pilnībā izkust (tas prasīs apmēram piecas minūtes).
5.Pievieno dilles un baziliku. Uzkarsē zupu līdz vārīšanās temperatūrai un turi to uz uguns tikai pāris minūtes. Lej bļodiņās un pasniedz uzreiz.
Starp citu
Lai padarītu sēņu zupu vēl garšīgāku, pievienojiet tējkaroti maltu baraviku kopā ar kausēto sieru. Starp citu, pateicoties šai tehnikai, ēdiena garša kļūs patiesi karaliska.