Ideāls kārums veselīgām uzkodām: cepti āboli ar biezpienu

© Foto: pixabay.com

Cepti āboli ar biezpienu ir ne tikai vienkāršs, bet arī neticami garšīgs ēdiens, kas būs lielisks deserts vai uzkoda jebkurā diennakts laikā. Šie aromātiskie āboli, pildīti ar maigu biezpienu un piedevām, sniegs saldu baudījumu bez liekām kalorijām.

SASTĀVDAĻAS:

4 lieli āboli (vēlams skābās šķirnes)

250 g biezpiena (vēlams ar zemu tauku saturu)

2-3 ēdamkarotes medus vai cukura (pēc garšas)

1 tējkarote kanēļa

50 g rozīņu (pēc izvēles)

rieksti (valrieksti vai mandeles) garnēšanai

vaniļas cukurs vai ekstrakts (pēc izvēles)

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA:

  1. Ābolu sagatavošana: uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Ābolus kārtīgi nomazgā un nogriež galotnes, izveidojot "vāciņu". Uzmanīgi izdobiet centru ar sēklām, lai izveidotu dobumu pildījumam.
  2. Pildījuma pagatavošana: dziļā bļodā samaisa biezpienu, medu vai cukuru, kanēli, rozīnes un vaniļas cukuru (ja lieto). Visas sastāvdaļas labi samaisa līdz gludai masai.
  3. Ābolu pildīšana: sagatavotos ābolus pilda ar iegūto biezpiena pildījumu. Viegli piespiež pildījumu, lai cepšanas laikā tas nenāktu ārā.
  4. Cepšana: pannā liek pildītos ābolus. Ja vēlas, var pievienot nedaudz ūdens vai sulas pannas apakšā, lai āboli nepiedegtu. Ābolus pārklāj ar "vāciņiem" un cep uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 25-30 minūtes, līdz āboli mīksti un viegli brūni.
  5. Pasniegšana: izņem ceptos ābolus no cepeškrāsns un ļauj tiem nedaudz atdzist. Ja vēlas, apkaisa gatavos ābolus ar sasmalcinātiem riekstiem.

Atceries, kas notika...?

Svarīgākais