Kā pazemināt augstu holesterīna līmeni: zinātnieki nosauc labāko augli

© Depositphotos

Mūsdienu pasaulē, kad ne visi var atļauties ēst tikai veselīgu pārtiku un sportot, tāda problēma kā augsts holesterīna līmenis ir ļoti izplatīta.

To nekādā gadījumā nedrīkst ignorēt, jo augsts holesterīna līmenis neizpaužas līdz noteiktam brīdim, un tad pēkšņi tas noved pie asinsvadu nosprostošanās, kas savukārt var izraisīt sirds un asinsvadu slimības.

Lai izvairītos no šāda scenārija, ārsti iesaka iekļaut uzturā vienu populāru produktu, kas, regulāri lietojot, var radīt īstus brīnumus.

Runa ir par visparastākajiem āboliem. To priekšrocības ir saistītas ar lielo šķīstošo šķiedrvielu, īpaši pektīna, saturu, kas darbojas kā dabisks holesterīna uzsūkšanās bloķētājs zarnās, neļaujot tam iekļūt asinsritē.

Vēl pirms sešiem gadiem Klīvlendas klīnikas speciālisti veica pētījumus un ieguva pierādījumus, ka divu ābolu ēšana dienā astoņu nedēļu garumā noved pie “sliktā” holesterīna līmeņa pazemināšanās, atstājot “labā” holesterīna līmeni normālā līmenī.

Dzīvesstils

Dietoloģe no Toronto vārdā Ebija Langere apgāž mītu - sportošana tukšā dūšā neuzlabo veiktspēju un nesadedzina vairāk kaloriju. Ekspertes skaidro, ko un kāpēc būtu ieteicams ēst pirms un pēc sportošana, raksta "Associated Press".