Cēzara salāti ir kulinārijas klasika, ko daudzi iemīļojuši unikālās garšas un vieglās pagatavošanas dēļ. Šī recepte palīdzēs mājās sagatavot leģendāro ēdienu, kas ir tikpat labs kā restorāna versija.
SASTĀVDAĻAS:
Salātiem:
1 galva romiešu salāti (vai romiešu salātu lapas)
2 šķēles baltmaize
50 g parmezāns (vai cits cietais siers)
Mērcei:
vistas ola
100 ml neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa
1 daiviņa ķiploki
2 ēd.k. citronu sula
1 tējk. Vusteršīras mērce
1 tējk. Dižonas sinepes
Sāls, melnie pipari pēc garšas
Pasniegšanai (pēc izvēles):
200 g vistas fileja
200 g garneles
anšovi
PAGATAVOŠANA:
1.Maizi sagriež kubiņos un apcep uz sausas pannas vai cepeškrāsnī līdz zeltaini brūnai.
2.Lai pagatavotu klasisko Cēzara mērci, jāizmanto jēla ola. Ja baidāties lietot jēlas olas, varat tās aizstāt ar paipalu olām (to čaumalas ir izturīgākas pret baktērijām) vai pasterizētām olām. Sakuļ olu ar citrona sulu, pievieno izspiestu ķiploku, sinepes, Vusteršīras mērci, sāli un piparus. Pamazām plānā strūkliņā ielej olīveļļu, turpinot putot mērci, līdz tā sabiezē.
3.Vistas gaļa/garneles (pēc izvēles) grilē vai pannā apcep līdz tās ir gatavas.
4.Ar rokām saplēš salātu lapas mazos gabaliņos.
5.Salātu salikšana. Salātu lapas sajauc ar mērci, pievieno grauzdiņus un rīvētu parmezānu. Samaisa. Ja vēlas, pievieno ceptu vistas fileju, garneles vai anšovus.