RECEPTE: Grūbu sēņu zupa ar miso

© publicitātes

Veicina aknu attīrīšanu no ziemas ēdiena atliekām.

Vajadzēs:

½ krūzi grūbu (skalotas vai mērcētas, 7 stundas vai visu nakti)

1 sīpolu (vidēja lieluma, sakapāts)

5 šitake sēnes (žāvētas, mērcētas vismaz 20–30 min); pēc mērcēšanas izgriež kātiņus un sagriež šķēlītēs

1 buntīti selerijas (kāti un zaļumi); sagriež

1 burkānu (neliels, šķēlītēs)

5–6 krūzes ūdens (

ar mērcējamo ūdeni)

¼-½ tējkaroti jūras sāls

1-1 ½ tējkaroti baltās miso pastas (der arī tumšā miso pasta, būs

cita garša)

Garnēšanai: pētersīļi, lociņi, ingvers, koriandrs, diedzējumi utt.

Pagatavošana: katlā ielej mērcējamo ūdeni, pielej klāt tīru; uzvāra, nogriež uguni līdz minimumam, uzliek vāku, vāra 25 minūtes. Pievieno sīpolu, sēnes un burkānus; uzvāra, samazina uguni, uzliek vāku un vāra vēl 15 minūtes. Pagaršo grūbas – ja mīkstas, pievieno selerijas, šķīdinātu miso pastu (parasti šķīdina jau gatavā zupā) un patur karstu vēl 5 minūtes (kad miso pasta ir ielieta, vārīt vairs nedrīkst). Lej šķīvī, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.

Svarīgākais