7 olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai

© Publicitātes foto

2.lapa

Iesaka šefpavārs Mārtiņš Sirmais

Pildītas olas

Sastāvdaļas:

12 olas
100g Matje siļķes
50g majonēzes
10g baltvīna etiķa
50g skābā krējuma
30g graudu sinepju
30g maurloku
30g diļļu
7g kūpinātas paprikas

Pagatavošana:

1. Olas liek katlā ar karstu, bet ne burbuļojošu ūdeni un vāram 12 minūtes, ik pēc brīža apmaisot. Gatavās olas liek ledus aukstā ūdenī un pēc 6-7 minūtēm nomizo.

2. Olas platākajam galam nogriež mazu šķēli, lai tā viegli stāv uz virsmas, tad nogriež olas 1/3 daļu un ar espreso karoti izņem tai dzeltenumu.


3. Dzeltenumus izberžam caur sietu un pievieno tiem majonēzi, krējumu, etiķi, sinepes. Sakulto masu ievieto konditorejas maisā un pilda olas baltumus ar to.

4. Ļauj olām 3-4h atrasties ledusskapī.

5. Pasniedz ar plāni grieztu siļķi, dillēm, maurlokiem un kūpinātu papriku.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais