Gardēžiem

5.feb 2021
Par pasaules trendu koronavīrus laikā, kad vairāk laika pavadījām mājas, kļuva banānu maizes cepšana. "Rimi" piedāvā jaunu receptei – dārzeņu maize!
26.jan 2021
ANO lēš, ka līdz gadsimta vidum pasaules iedzīvotāju skaits sasniegs 9 miljardus. Lai visus pabarotu, pasaulei par 70% būs jāsamazina līdzšinējais pārtikas zudums. Tā ir visu pārtikas piegādes ķēdes dalībnieku - ražotāju, tirgotāju un patērētāju - kopīga atbildība, kurā mazumtirgotājiem ir lieliska iespēja kļūt par labu pārmaiņu radītājiem.
24.jan 2021
Izvirzot jaunā gada apņemšanās, daudzi par mērķi nosaka samazināt savu svaru, ievērojot dažādas diētas. Tomēr sevis ierobežošana un pārlieka kontrolēšana ilgtermiņā ne vienmēr sniedz cerēto rezultātu, turklāt var kaitēt arī citu mērķu un sapņu piepildījumam. Kā izveidot veselīgākas attiecības ar ēdienu, kas pozitīvi atsauksies arī uz citām dzīves jomām, skaidro farmaceite Amanda Ozoliņa.
24.jan 2021
Videi draudzīgs pārtikas iepakojums pēdējos gados kļuvis par pašsaprotamu mērķi ilgtspējīgi domājošu uzņēmumu dienaskārtībā. Taču arvien biežāk diskusiju krustpunktos nonāk paši pārtikas produkti un veids, kā tie iegūti. Mazumtirgotāji cenšas rast dabai pēc iespējas draudzīgākus risinājumus, dodot priekšroku vietējo ražotāju produktiem un saīsinot pārtikas piegādes ķēdes. Kā mūsu ēšanas paradumi ietekmē klimata pārmaiņas, un vai mazas izmaiņas ikdienā var glābt planētu?
23.jan 2021
Jaunais gads bieži sākas ar apņemšanos ēst veselīgāk vai vismaz - ēst brokastis biežāk. Diemžēl tumšie ziemas rīti biežāk rada izaicinājumus nekā palīdz šo mērķu sasniegšanā. Taču nevajag mest plinti krūmos, jo risinājums ir, proti, pagatavot brokastis iepriekšējā vakarā, lai rīts būtu nesteidzīgāks un patīkamāks!
23.jan 2021
Lai arī Covid-19 laikā liela daļa iedzīvotāju ir pārgājusi uz attālinātu darba režīmu, uzturā joprojām bieži parādās ātro ēstuvju piedāvātie ēdieni - burgeri, picas un citi. Kopumā 77% Latvijas iedzīvotāju uzturā iekļauj ātro ēstuvju ēdienus (vismaz reizi nedēļā - 13%, pāris reizes mēnesī - 26%, retāk - 38%), savukārt tikai 22% ātro ēstuvju piedāvātos ēdienus uzturā neiekļauj, kamēr 1% konkrētu atbildi sniegt nevarēja, secināts BENU Aptiekas Veselības monitoringa rezultātos, kas iegūti sadarbībā ar sabiedriskās domas un mārketinga pētījumu kompāniju SKDS.
22.jan 2021
Kopš pandēmijas sākuma liela daļa Latvijas iedzīvotāju piedzīvojuši satraukumu un stresu, kas mudinājis sākt vai turpināt ēst pat tad, ja nav justs izsalkums, liecina Apotheka un Norstat veiktā aptauja. No tiem vēl trešdaļa (34%) pēc tam izjutuši kauna sajūtu, kas var būt viens no pirmajiem signāliem, ka cilvēkam varētu būt nosliece uz emocionālo ēšanu.
18.jan 2021
Izmēģini pavisam vienkāršas Āzijas receptes un nonāc pavisam citā garšu pasaulē! Tas būs gards garšu ceļojums ar Āzijai raksturīgiem ēdieniem!
17.jan 2021
Šķidrums, kurā ir konservētas pupiņas vai zirņi, parasti tiek izliets. Taču šo šķidrumu, ko sauc par aquafaba, var izmantot kulinārijā kā olu baltuma aizstājēju. Neviens no tiem, kuriem devu garšot šos cepumus, nespēja uzminēt visas sastāvdaļas. Šokolādi un mandeles lielākā daļa sagaršoja, bet, kad teicu, ka tajos ir arī šķidrums no konservēto zirņu burciņas, gandrīz visi neticīgi grozīja galvu.
14.jan 2021
Kas kartupelim kabatiņā? Krāsaini dārzeņi! Recepti piedāvā "Rimi".
9.jan 2021
Kārtu kārtām izkārtots – ar marmelādi izpušķots.
5.jan 2021
Lai arī jaunais gads ārkārtējās situācijas iespaidā aizvadīts citādāk kā ierasts, nemainīgi stabilu svētku galda garduma līdera pozīciju saglabā mandarīni, kam pārdošanas apjomi auguši par 43%, salīdzinot ar līdzīgu periodu pērn.
2.jan 2021
Garāks vai īsāks pārgājiens, it īpaši aukstā laikā, noteiktu kļūs patīkamāks, ja līdzi paņemsi kādu karstu dzērienu. Bet, vai zini, kādā traukā to labāk uzpildīt? Un, vai vēlies uzzināt vienu gardu karstā dzēriena recepti, kas vēl labāk garšos ziemīgās pastaigas laikā gar jūras krastu vai mežā?
25.dec 2020
Baņķiere, finansiste Ilze Jurkāne raidījumā “Bez Tabu” dalās ar rīsu pudiņa recepti. Šis deserts Ilzes svētku galdā tiek likts katros Ziemassvētkos.
22.dec 2020
Ziemassvētku laiks šogad sola daudz brīvdienu un nesteidzīgus prieka mirkļus kopā ar savējiem, tāpēc uztura speciāliste Jevgēnija Jansone ir sagatavojuši divas Ziemassvētku laika ēdienu receptes. Šie ēdieni būs labs papildinājums svētku galdam, bet to gatavošanas process - laba kopīga ģimenes aktivitāte lieliem un maziem svētku svinētājiem!
21.dec 2020
Laikā, kad ierastā kārtība ir mainīta un svētkus pavadīsim mierīgākā ritmā, kā ierasts, sadarbībā ar ēdienu un garšu entuziasti Māru Poli piedāvājam palutināt sevi un savus mīļos ar plucinātu jēra gaļu ar pastinaku un kartupeļu biezeni, liellopu gaļas un stiltonas siera pīrāgu un saldajā – tumšās šokolādes cepumu un saldējuma sendviču!
11.dec 2020
Viens no pasaules lielākajiem restorānu koncerniem "Restaurant Brands International" (RBI), kam pieder tādi ārzemēs vadošie zīmoli kā "Burger King", "Popeyes" un "Tim Hortons", ir publicējis globālo politiku par atteikšanos no sprostos dētām olām. Šī apņemšanās tika izziņota 44 dienas pēc tam, kad vairāk nekā 80 dzīvnieku aizsardzības organizāciju apvienība "Open Wing Alliance" uzsāka publisku sabiedrisko kampaņu. Latvijā šo apvienību pārstāv biedrība "Dzīvnieku brīvība".
8.dec 2020
Ceļojumi garšu pasaulē var būt pārsteigumiem pilni, sākot no patīkamiem jaunatklājumiem līdz pat savdabīgiem ēdieniem, kuru notiesāšana ir izaicinājums. Apkopojām stāstus par smieklīgākajiem, interesantākajiem un eksotiskākajiem ēdieniem, kas baudīti tuvās un tālās zemēs. Ne velti tiek teikts, ka viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, tāpēc stāstām arī par mazāk zināmiem Latvijas ēdieniem.
7.dec 2020
Izmēģini gardo ābolu, melleņu un pekanriekstu drumstalkūku, kas lieliski papildinās arī svētku galdu.
30.nov 2020
"Rimi" piedāvā iemācīties pagatavot dārzeņu čipsus.
28.nov 2020
Gandrīz katrā mazajā draugu pulkā ir uzradies viens vai vairāki alus cienītāji, ienesot kopīgajās maltītēs dažādus interesantus alus veidus, kurus, iespējams, vēl pat paši nav izmēģinājuši. Daudzi ir ziņkārības pilni uzzināt, ko katrs dzēriens piedāvā. Lai padarītu šo ceļojumu garšu pasaulē vieglāku, ir labi pārzināt alus veidus. Tieši tādēļ alus someljē Andris Rasiņš sniedz ieskatu alus veidos un kā tie atšķiras!
20.nov 2020
Gardu deserta īstenās ziemas noskaņās iesaka pazīstamā gardēde un uzņēmēja Liene Zemīte.