Gardēžiem

6.mar 2020
Kāda kriminālromāna varone, nevaļīga un izsalkusi policiste, reiz izteicās, ka tunča konservi ir slinko meiteņu draugi. Ja mājās nekā prātīga nav, no vienas tādas kārbiņas var paēst. Bet, ja krājumos ir arī citi produkti, vajadzīgs kāds brīdis laika un nedaudz fantāzijas, lai izdotos patiešām garda maltīte.
28.feb 2020
Lūdzu kaut ko nemākslotu. Mūsu senčiem bijis pieņemts laikā no Miķeļiem (29. septembra) līdz Pavasara Mārai (25. martam) ēst tauku putru, bet pārējā laikā – piena putru. Tā bija kārtīga putra no miežu putraimiem. Nenoslinkosim un izvārīsim tādu arī mēs, lai nu aplejamās paciņu putras paliek darbdienu steigai. Ja negribas putru, lai būtu zupa – arī tajā miežu putraimi iederēsies un piešķirs papildu sātīgumu.
13.feb 2020
Patīkama, maiga garša un daudzveidība izvēles iespējās – arvien biežāk cilvēki izvēlas baudīt kafiju kopā ar augu valsts dzērieniem. Iecienītākie no tiem ir mandeļu, kokosriekstu, rīsu, sojas un auzu. Viens no Eiropas labākajiem baristām Merijns Gijsbers iesaka kādas augu valsts dzērienu pagatavošanas metodes ikviens var ieviest savā ikdienā.
12.feb 2020
Neatkarīgi no tā, cik gardus kārumus iespējams nopirkt veikalos, paša gatavoti našķi vienmēr piešķirs īpašu “odziņu”. Valentīna diena asociējas ar sarkanām nokrāsām un maigām garšām. Izmēģini šo neparasto kārtojumu un pārsteidz mīļoto.
6.feb 2020
"Rimi" piedāvā frikadeļu zupas video recepti sešām personām, kas pagatavota itāļu gaumē.
27.jan 2020
Veselīga dzīvesveida piekritējiem kerobs ir sen zināms un labi pazīstams augs, tas tiek uzskatīts par vienu no vērtīgākajiem saldumiem, turklāt garšas ziņā ļoti atgādina daudzu tik iemīļoto kakao, tomēr uzturvērtības ziņā ir daudz noderīgāks. Kāpēc ne tikai veselīgas un organismam nekaitīgas pārtikas cienītājiem ir vērts kerobu iekļaut ēdienkartē?
24.jan 2020
Šajā gadalaikā greipfrūts līdz ar citiem citrusaugļiem ir kā sveiciens no kādas saulainākas un dzīvespriecīgākas vietas. Laba izvēle, ja gribas izbaudīt mazliet atsvaidzinoša rūgtuma.
photo_camera
19.jan 2020
Populārais šefpavārs, «Pica Lulū» līdzīpašnieks Elmārs Tannis izbaudījis priecīgu, krāsainu un iedvesmojošu trīs dienu ceļojumu uz Portugāli. Liela pozitīvisma deva, saule un labi saplānotas dienas ir brauciena veiksmes atslēga!
18.jan 2020
Lai gan sīpolam maltītē reti kad atvēlēta galvenā loma, tā garšai ir sava pastāvīga vieta daudzu ēdienu garšas buķetē, varētu sacīt, ka sīpols ir komandas spēlētājs. Svaigs, cepts, marinēts vai kaltēts, samalts un iekļauts garšvielu maisījumā, tas nonāk mūsu galdā ik dienu, pat ja reizēm to neapzināmies. Taču ziemā pārmaiņas pēc var pievērsties ēdieniem, kur sīpoli ir galvenā sastāvdaļa.
11.jan 2020
Ja jaunajā gadā esi spēris varonīgu soli un savā ēdienkartē atteicies no pievienotā cukura un rūpnieciski ražotajiem saldumiem, tomēr pēkšņi sakārojas kādu konfekti – apēd vienu dateli.
5.jan 2020
Citronam piedēvē kulinārijā visbiežāk izmantotā citrusaugļa slavu. Vismaz mūsu platuma grādos tam jāpiekrīt. Citrons vienlīdz labi iederas gan karstā tējā ar medu, gan atspirdzinošā dzērienā ar ledu.
27.dec 2019
Labi pagatavota zivs, kas visiem garšo, var kļūt par programmas naglu vēlīnās Vecgada pusdienās, un arī aukstajā galdā zivis var pasniegt. Plašā sortimentā vai tikai simboliski – tas atkarīgs no ēdāju gaumes.
23.dec 2019
Svētku laikā ceļam galdā receptes, kas liek atminēties bērnības laikus. Saldā brunete jeb saldā desa ir viena no vienkāršāk pagatavojamiem un gardākajiem svētku desertiem. Atminies bērnības garšu un pagatavo arī Tu!
17.dec 2019
Gadumija jau tuvojas! Lai gan pirmais sniegs milzīgas kupenas nav sanesis, sācies adventes laiks, kad mājās smaržo mandarīni, ielās parādās mirdzošās lampiņas un cilvēki sāk skaitīt dienas līdz Ziemassvētkiem. Gadumija ir īpašs mirklis, ko sagaidām, saskandinot glāzes. Tas, vēlot laimi jaunajā gadā, pieder pie lietas, tomēr īsti vietā būs arī kaut kas ēdams. Atkarībā no situācijas tas var būt ilgi un rūpīgi gatavots vai pavisam vienkārši un ātri sagādāts.
16.dec 2019
Piparkūku un karstvīna aromāts būs vēl daudz izteiksmīgāks, ja prasmīgi izmantosiet garšvielas. Tieši garšvielu daudzveidībā slēpjas prasme uzburt patiesi skaistu noskaņojumu svētkos.
14.dec 2019
Kad ilgāku laiku rakstīts par virtuves tēmām, arvien grūtāk ir pievērsties tām, kas atkārtojas gadu no gada. Piemērs nav tālu jāmeklē: kā Ziemassvētki – tā piparkūkas. Bet kas gan par Ziemassvētkiem bez piparkūkām.
13.dec 2019
Neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa ir piparkūku cepšana, taču lai uzburtu īstu svētku noskaņu, ir vērts pieņemt izaicinājumu un pašam izgatavot ne vien dažādas formas piparkūku cepumus no veikalā nopirktas mīklas, bet arī mājās tapušu piparkūku mīklu! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā vienkāršas, bet ļoti gardas un veselīgas piparkūku mīklas recepti, kas būs piemērota arī tiem, kas domā par veselīgu uzturu, jo mīklai ir samazināts cukura daudzums.
30.nov 2019
Pārnākot mājās, šajā aukstajā laikā gribas nesteidzīgi iemalkot ko siltu un gardu. Atkal kafiju vai paciņtēju – nu cik var? Nav taču nekur jāskrien, jo īpaši nedēļas nogalē, tāpēc varam savu vakara dzērienu nesteidzīgi pagatavot un tikpat nesteidzīgi izbaudīt. Tas sasilda, palīdz aizgaiņāt dienas nogurumu un spriedzi.
22.nov 2019
Ēdieni mēdz būt garšīgi, negaršīgi un arī tādi, kuriem nav ne vainas, bet kuri kaut kā piemirstas. Šajā kategorijā bieži nonāk arī klimpas – ekonomiski izdevīgas, samērā viegli pagatavojamas, der kā sāļajos, tā saldajos ēdienos, turklāt var aizstāt kartupeļus, makaronus vai rīsus, ja tie apnikuši vai krājumi pēkšņi beigušies. Klimpu gatavošana prasa mazliet vairāk darba, tomēr nekā sarežģīta tur nav.
11.nov 2019
«Visam, kas man garšo, bet organisms nepanes, esmu atradusi veselīgas alternatīvas. Eksperimentējot virtuvē, esmu radījusi receptes vienkārši un ātri pagatavojamiem našķiem un uzkodām no veikalos viegli pieejamiem produktiem,» saka žurnāliste Jarina Perepeļica, grāmatas Bezgrēka našķi autore.
3.nov 2019
"Rimi Gardēži" iesaka recepti, kurā vari izmantot dārza karaļus - ķirbjus!
25.okt 2019
Ķirbjiem allaž tiek daļa no rudens krāsu košuma – dažādu toņu dzelteni, oranži, brūngani vai lāsumaini kā rudens lapas tie ieņem arvien redzamāku vietu Rīgas Centrāltirgus stendos. Kamēr dārzkopji steidz iepazīties ar jaunumiem ķirbju izstādē, citi dodas uz tirgu rudenīgai maltītei piemērotāko ķirbju meklējumos.