Gardēžiem

17.sep 2020
Gardēde Signe Meirāne dalās ar sātīgu brokastu recepti.
9.sep 2020
Burkānu kūkas recepte no "Rimi Gardēžiem".
5.sep 2020
Kad organizēt pārgājienu brīvā dabā, ja ne vasaras izskaņā? Septembris ir lielisks laiks, lai īstenotu tuvākas un tālākas pastaigas un pagūtu izbaudīt aizejošās vasaras sezonas burvību, iepazīstot Latvijas dabas rudenīgo vilinājumu, pirms tā dodas garajā ziemas miegā. Šefpavārs Dzintars Kristovskis ir apkopojis piecas svaigu un sātīgu salātu receptes katrai gaumei, ko iesaka izmēģināt šoruden, nodrošinoties ar pārgājienam nepieciešamajām enerģijas rezervēm un atklājot vēl nebijušas garšu kombinācijas.
5.sep 2020
Ikviena valsts un kultūra nereti tiek saistīta ar noteiktu ēdienu vai kulinārijas šedevru, kas liek elpai aizrauties. Ēdiens ir iespēja saglabāt savu etnisko piederību un veids, kā sevi izcelt starp citām kultūrām. Lai smeltos kulinārijas iedvesmu, "National Geographic" aicina skatītājus kopā ar Gordonu Remziju apceļot pasaules nostūrus un iepazīt citu tautu tradīcijas.
2.sep 2020
Šodien, 1.septembrī, līdz ar jaunā mācību gada sākumu t/c Domina Shopping tika atklāts Latvijā jau trešais pasaulē iecienītā ēdināšanas tīkla KFC restorāns, kas veidots atbilstoši tā jaunajam konceptam un sola nodrošināt kvalitatīvas maltītes un sniegt augstākā līmeņa klientu servisa pieredzi, ievērojot zīmola globālos standartus. KFC franšīzes īpašnieki, Igaunijas uzņēmums "Apollo Group", jau tuvāko gadu laikā plāno restorānu skaitu galvaspilsētā trīskāršot, aizvien stiprinot zīmola pozīcijas vietējā tirgū un padarot to ērti pieejamu iedzīvotājiem visā Rīgas teritorijā.
30.aug 2020
Pasaulsavenais pavārs Džeimijs Olivers sociālajā vietnē Instagram atklājis vienkāršu triku, kā padarīt mājās gatavotu ēdienu garšīgāku ar sīpolu palīdzību.
30.aug 2020
Krievijas ārste-dietoloģe Mariata Muhina atklājusi, kādi ir veselīgākie čipsi, kas nekaitē cilvēka veselībai, raksta "Nation News".
30.aug 2020
Šāgada Latvijas pākšaugu raža jau ienākusies. Tātad – ir īstais laiks tos iekļaut ikdienas vai vismaz iknedēļas ēdienkartē, jo pākšaugi ir patiešām vērtīgi. Starp citu, pākšaugu grupai pieder ne tikai mums tik zināmās pupas un zirņi, bet arī, piemēram, lēcas un zemesrieksti. „Vai zināt, kas ir struļčs,” vaicā Veselības centru apvienības uztura speciāliste Anita Baumane.
30.aug 2020
Pirmā skolas diena ģimenēm ir gluži kā jauna gada sākums, turklāt šogad bērni skolā atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma, tāpēc, svinot Zinību dienu, palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā saldu un sāļu beļģu vafeļu receptes, kas iepriecinās gan skolniekus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē!
29.aug 2020
Vecākiem var būt grūti pierunāt bērnu ēst vajadzīgos pārtikas produktus (vai ēst vispār). Pētījumi liecina, ka mūsu ēšanas paradumi izveidojas jau divu gadu vecumā, tāpēc jo agrāk jūs palīdzat bērniem izvēlēties veselīgus produktus, jo labāk.
29.aug 2020
Jelgavā šodien notiks Latvijas novadu Siera diena, informēja biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.
27.aug 2020
Šefpavāram Mārtiņam Rītiņam atgriežoties restorānā "Vincents", oktobra vidū tas atvērsies ar jaunu konceptu, apstiprināja Rītiņš.
17.aug 2020
Jau tuvāko mēnešu laikā Rīgā plānots atvērt trīs jaunus KFC ķēdes restorānus, kas atradīsies populāros iepirkšanās un izklaides galamērķos un piedāvās augstākā līmeņa klientu servisa pieredzi un kvalitāti atbilstoši zīmola globālajiem standartiem. Šobrīd uzņēmums aktīvi meklē jaunus darbiniekus, kuri pēc profesionālu apmācību iziešanas jau drīzumā aizpildīs kādu no daudzajām darba vietām, informē pārstāvji.
13.aug 2020
Kvalitatīva liellopa gaļa ir būtisks uzturvielu avots, tomēr bieži tieši liellopa gaļu ēdam par maz, aizbildinoties, ka īsti neprotam to pagatavot, sanāk sīksta vai nepatīk tās garšas nianses. Patiesībā liela daļa no veiksmes liellopa gaļas gatavošanā slēpjas prasmē izvēlēties katram ēdienam piemērotāko gabalu. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone skaidro, kā izvēlēties katram ēdienam piemērotāko un labāko liellopa gaļas gabalu!
1.aug 2020
Dziedātāja Dināra Rudāne iepriecinājusi savus Instagram sekotājus ar bezmiltu auzu pārslu cepumu recepti.
25.jūl 2020
Vācijas Federālā tiesa, kas ir valsts augstākā tiesa, ceturtdien lēmusi par labu šokolādes zīmolam "Ritter Sport", nosakot, ka tikai tā ražotās šokolādes drīkst būt kvadrāta formas.
23.jūl 2020
Vasaras mēneši jau tradicionāli nav iedomājami bez sezonālām garšas buķetēm, ko celt galdā gan ikdienā, gan svētku reizēs un ar ko papildināt ikvienu maltīti. Turklāt šobrīd, kad grila un piknika sezona rit pilnā sparā, dažādas gaļas un veģetāro ēdienu piedevas kļūst sevišķi aktuālas. Tādēļ, iedvesmojot jauniem eksperimentiem virtuvē, pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka trīs visā pasaulē iecienītu un viegli pagatavojamu mājas mērču receptes, kas kalpos par lielisku alternatīvu ierastajām zivs, gaļas un dārzeņu piedevām un ar ko prasmīgi atsvaidzināt vasaras ēdienreizes. Viņaprāt, tieši mērce ir ikviena ēdiena galvenā sastāvdaļa, kas ļauj to viegli pielāgot katrai gaumei, piešķirot maltītēm restorāna cienīgu pēcgaršu.
15.jūl 2020
Sulīgas vasaras ogas jāsteidz baudīt ne vien desertos un kūkās, bet arī lieliskos kokteiļos.
9.jūl 2020
Tirgū un veikalā jau nopērkami gardi Latvijas tomāti, un tūdaļ, tūdaļ tie sārtosies arī piemājas siltumnīcās. Tomātus mēdz dēvēt par "mīlas augļiem", jo sākotnēji tos audzēja kā dekorāciju vai dāvanu, kuru vīrietis dāvina sievietei. Savukārt tulkojumā no itāļu valodas tomātu sauc par "zelta ābolu". Tieši Itālijā tomāti ieguvuši kulta statusu kulinārijas jomā. Tos bieži izmanto, gatavojot mērces, zupas, kečupu un pastas, biezeņus un čatnijus. Šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka, kā pagatavot tomātus, un piedāvā divas gardas un oriģinālas receptes.
29.jun 2020
Šodien sākas ikgadējā Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) rīkotā restorānu nedēļa galvaspilsētā, norāda RTAB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua.
24.jun 2020
Jājautā slavenā pavāra Mārtiņa Rītiņa vārdiem- kas gan var būt labāk par šo? Īpaši, kad aizvadīti svētki un gribas kaut ko vienkāršaku, ar ko palutināt vēderu, šie kartupelīši būs izcila izvēle, kas neprasīs liekas pūles.
22.jun 2020
Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko: dārzeņus, maizi, augļus, pat zefīru, ogas un jūras. Līgo svētkos blakus jau tradicionālajam pašu sietajam ķimeņu sieram un alum iesakām nogaršot ko netradicionālāku. Rimi Gardēži Normunds Baranovskis, Signe Meirāne un Liene Zemīte iesaka trīs receptes Līgo svētku grilam, kuras neatstās vienaldzīgas nevienas garšu kārpiņas.