Gardēžiem

14.mar 2021
Sena turkiem piedēvēta paruna vēstī, ka kafijai jābūt melnai kā elle un saldai kā mīlestība. Acīmredzot senos laikos, tāpat kā mūsdienās, netrūka ne rūgtas, ne saldas kafijas piekritēju.
13.mar 2021
Uzņēmēja un gardēde Liene Zemīte ar "Rimi" starpniecību dalījusies ar "irbīšu" jeb gaļas velntīšu recepti.
13.mar 2021
Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Jančevskis un Kaupers, Greters un Rubiķis, Brekte un Benksijs, Kaupuža un Šolis.
12.mar 2021
No šīs sestdienas, 13. marta, katru sestdienu pulksten 19.20 kanālā TV3 un televīzijā Go3 būs skatāms raidījums “Izgaršo Latviju” ar aktieri Kristapu Rasimu vadītāja lomā.
9.mar 2021
«Tagad ir moderni skatīties, ko mēs ēdam, rēķināt, cik sveram, un vērtēt, kā izskatāmies. Ir jādzīvo līdzi laikam, tāpēc virtuvē cenšos būt pēc iespējas mazāk, jo tur vajag garšot un ēst, un tas iet labumā,» smaidot saka pazīstamais maizniekmeistars, labas maizes cienītāju un kārumnieku mīlētā zīmola «Lāči» radītājs un saimnieks Normunds Skauģis.
4.mar 2021
«Agrāk, kad kāds «nejaukais vīrietis» mani pameta, es tik skaisti notievēju... Tagad nekādu ciešanu nav, neviens mani nepamet un – noēsties ir ļoti viegli. Tāpēc esmu sev ieņēmusi galvā, ka nav baigi jāņemas ar ēšanu – jāēd tikai tik, lai kājas var pavilkt, un nevajag pārēsties,» saka pazīstamā vides žurnāliste, SIA «Rīgas meži» projektu vadītāja Anitra Tooma.
1.mar 2021
Lai ēstu veselīgi, patiešām nav nepieciešams divas stundas stāvēt pie plīts. Protams, ja ēst gatavošana sagādā prieku, to droši var darīt. Taču tikpat labi var doties uz veikalu un iegādāties visu nepieciešamo. Piepūlēties nāksies vien tik daudz, lai produktus nomazgātu, atvērtu iepakojumu, sagrieztu un saliktu uz šķīvja. Vai arī – lai gatavošanai pievērstos īsu brīdi: piemēram, izvārītu paciņu Latvijā ražotu pērļu grūbu vai citu graudaugu, uz pannas sasautētu dārzeņus vai zivs gabaliņus, atzīst uztura speciāliste Zane Timpare
26.feb 2021
Bez saknēm, dārzeņiem, salātiem un garšaugiem nav iedomājams pilnvērtīgs ikdienas un svētku ēdiens. Tie ne tikai ir veselīgi, bet arī piešķir maltītei bagātīgu garšu. Dārzeņi un saknes ir ļoti daudzveidīgi krāsās, izskatā, garšās un konsistencē. Turklāt, atkarībā no pagatavošanas veida, tie maina garšas īpatnības. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis iesaka 3 dārzeņu receptes ikdienai un svētkiem.
21.feb 2021
Vīna dzeršanas kultūra jau sen vairs nav paredzēta tikai izredzēto elitei, tomēr būsim godīgi, vīna baudīšanas tradīciju vēsture mūsu valstī ir visai jauna, tāpēc vēl arvien netrūkst cilvēku, kas vīnu pērk, tāpēc, ka tam skaista etiķete un kārdinošais apraksts sola vijolīšu pēcgaršu, taču patiesu baudu no šī dievu dzēriena gūst reti. Iespējams, tieši šis brīdis, kad visa pasaule šķiet ieguvusi mazliet lēnāku ritmu, ir īstais, lai sāktu apgūt vīna zinības un iemācītos šo dzērienu patiesi izbaudīt.
20.feb 2021
Nav noslēpums, ka auzu pārslu putrai piemīt vairākas īpašības, kas nāk par labu mūsu veselībai. Viena no tām - tā stiprina imunitāti, kas gada aukstajā laikā gan pieaugušajiem, gan bērniem ir ļoti svarīgi. Tomēr ar mazajiem ķipariem un veselīgo auzu tumi brokastīs dažreiz nav tik vienkārši - reizēm tā negaršo, nepatīk vai vienkārši neinteresē.
19.feb 2021
Vasaras otrajā pusē mūsdienīgajā un daudzfunkcionālajā kompleksā "Z-Towers" durvis vērs augstākās klases restorāns "TAURO". Restorāna šefpavārs būs Raimonds Mickus, kas savu kulinārijas filozofiju raksturo lakoniski: "Mūsdienīgi, veselīgi, no kvalitatīviem produktiem to labākajā sezonā". Viņa pieeja ēdiena gatavošanai ir padarījusi viņu par vienu no pieprasītākajiem privātajiem pavāriem.
18.feb 2021
Bērni vismazāk iemīļojuši tieši tādus augstvērtīgus produktus kā zivis (13%) un dārzeņus (30%) – tā noskaidrots BKUS un “Maxima” aptaujā, kas veikta veselīgas uztura kustības “Ēstprieks” ietvaros.
photo_camera
14.feb 2021
«Tā kā dzīvojam desmit kilometrus no Ropažu centra un tuvākais veikals ir centrā, uz kuru nevar aizskriet katru mīļu brīdi, tad, lai pabarotu ģimeni, man mājās vienmēr ir viss un vēl ar rezervi,» saka vairāku TV šovu dalībniece Sarmīte Kukaine-Oleksāne. 26. janvārī viņa atkārtoti viesojās «Riga TV24» raidījumā «La dolce vita. Ar Roberto», bet nu savas neparastās kotletes vafeļu plāksnēs, viltotos mandarīnus ar vistas gaļu un sāļos «Rafaello» ar sieru, olīvām un krabju nūjiņām viņa piedāvā »Vakara Ziņu« lasītājiem.
11.feb 2021
Pat tad, ja mums ar savu otru pusīti domas saskan it visā, dzērieni, kas mums garšo, var būt ļoti atšķirīgi! Lai, klājot Valentīndienas galdu, romantisko gaisotni neaizēnotu domstarpības, “AlkOutlet Dzērieni un vīni” piedāvā zelta vidusceļu - divas mīlestības svētku kokteiļu receptes no viena alkoholiskā dzēriena!
10.feb 2021
Universāls našķis, kas nav izgājis no modes jau gadiem – tās ir pildītās vafeļu trubiņas, kas šodien garšo tikpat labi kā bērnībā.
6.feb 2021
Gatavošana mājās ikdienā ir jaunā realitāte daudzās Latvijas ģimenēs - 56% iedzīvotāju norādījuši, ka gatavo mājās biežāk nekā laikā pirms Covid-19 pandēmijas, un tikai katrs piektais plāno atgriezties pie agrākajiem paradumiem, liecina 2020.gadā veiktais NielsenIQ pētījums. Pieaugusi arī veselīgu maltīšu nozīme ikdienā.
6.feb 2021
Covid-19 infekcijas uzliesmojums būtiski mainījis iedzīvotāju ikdienu un līdz ar to arī ēšanas paradumus - tā atzinis katrs sestais jeb 17% Latvijas iedzīvotāju.
5.feb 2021
Par pasaules trendu koronavīrus laikā, kad vairāk laika pavadījām mājas, kļuva banānu maizes cepšana. "Rimi" piedāvā jaunu receptei – dārzeņu maize!
26.jan 2021
ANO lēš, ka līdz gadsimta vidum pasaules iedzīvotāju skaits sasniegs 9 miljardus. Lai visus pabarotu, pasaulei par 70% būs jāsamazina līdzšinējais pārtikas zudums. Tā ir visu pārtikas piegādes ķēdes dalībnieku - ražotāju, tirgotāju un patērētāju - kopīga atbildība, kurā mazumtirgotājiem ir lieliska iespēja kļūt par labu pārmaiņu radītājiem.
24.jan 2021
Izvirzot jaunā gada apņemšanās, daudzi par mērķi nosaka samazināt savu svaru, ievērojot dažādas diētas. Tomēr sevis ierobežošana un pārlieka kontrolēšana ilgtermiņā ne vienmēr sniedz cerēto rezultātu, turklāt var kaitēt arī citu mērķu un sapņu piepildījumam. Kā izveidot veselīgākas attiecības ar ēdienu, kas pozitīvi atsauksies arī uz citām dzīves jomām, skaidro farmaceite Amanda Ozoliņa.
24.jan 2021
Videi draudzīgs pārtikas iepakojums pēdējos gados kļuvis par pašsaprotamu mērķi ilgtspējīgi domājošu uzņēmumu dienaskārtībā. Taču arvien biežāk diskusiju krustpunktos nonāk paši pārtikas produkti un veids, kā tie iegūti. Mazumtirgotāji cenšas rast dabai pēc iespējas draudzīgākus risinājumus, dodot priekšroku vietējo ražotāju produktiem un saīsinot pārtikas piegādes ķēdes. Kā mūsu ēšanas paradumi ietekmē klimata pārmaiņas, un vai mazas izmaiņas ikdienā var glābt planētu?
23.jan 2021
Jaunais gads bieži sākas ar apņemšanos ēst veselīgāk vai vismaz - ēst brokastis biežāk. Diemžēl tumšie ziemas rīti biežāk rada izaicinājumus nekā palīdz šo mērķu sasniegšanā. Taču nevajag mest plinti krūmos, jo risinājums ir, proti, pagatavot brokastis iepriekšējā vakarā, lai rīts būtu nesteidzīgāks un patīkamāks!