Gardēžiem

14.feb 2017
Mīlestība iet caur vēderu. Lūk, četras saldo ēdienu receptes, kas ir kā radītas romantiskām vakariņām divatā.
13.feb 2017
Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā neparastas receptes Valentīndienas noskaņās.
7.feb 2017
Mūsdienās arvien lielāks cilvēku skaits izlemj pievērsties veselīgam dzīvesveidam, tostarp atsakoties no gaļas vai pilnībā no dzīvnieku izcelsmes produktiem. Ņemot vērā šo jauno tendenci, “Maxima Latvija” lielākajos veikalos ir izveidoti īpaši plaukti veģetāriešu un vegānu pārtikas produktiem.
6.feb 2017
Rīga TV24 pavāršovā «La Dolce Vita. Ar Roberto», ko vada vienmēr pozitīvi noskaņotais itālis Roberto Meloni, šis gads sācies ar pārmaiņām. Katru mēnesi TV skatītāji varēs uzzināt dažādas tematiskas receptes, varēs sekot to pagatavošanas procesam un «izgaršot» galarezultātu kopā ar Roberto. Februārī par godu Valentīndienai savas romantisko brokastu, pusdienu un vakariņu receptes jau apsolījuši atklāt dziedātāji Markus Riva, Marija Naumova un Agnese Rakovska, kā arī Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs un bijusī politiķe Žaneta Jaunzeme-Grende.
3.feb 2017
Varbūt saldētavā glabājas pašu sarūpētās zemenes, mellenes, avenes, ķirši un citas dārza un meža veltes. Ja nē – tādas var atrast arī veikalos. Šobrīd tās ir labākas par svaigajām, nezin no kurienes atvestajām un ļoti dārgajām. Kvalitatīvas, pareizi sagatavotas saldētās ogas satur vairāk vitamīnu nekā ievārījumā vai kompotā savārītās.
29.jan 2017
Tas būs ne­liels so­lis pre­tī ve­se­lī­gā­kam uz­tu­ram: kon­fek­šu vie­tā iz­vē­lē­ties da­te­les. Arā­bu sa­kām­vārds stās­ta, ka Dievs da­te­lēm pie­šķī­ris četr­as brī­niš­ķī­gas spē­jas: glābt no ba­da, sniegt bau­du, at­brī­vot no ne­lā­gām do­mām un ār­stēt. Arā­bu zem­ēs da­teļ­pal­mas audzē jau vis­maz 6000 ga­du. Da­teļ­pal­mai pa­tīk, ja kā­jas ir ūde­nī, bet gal­va sau­lē. Tās ie­mī­ļo­tā da­bis­kā aug­ša­nas vie­ta ir tuk­sne­ša oā­ze.
27.jan 2017
Interesants virtuves eksperiments nedēļas nogalei: pagatavot kaut ko no tām dārzeņu daļām, kuras parasti izmetam atkritumos. Šī pieeja kļūst arvien populārāka laikā, kad daudzviet pasaulē dažādas organizācijas cīnās pret pārtikas bezjēdzīgu izšķērdēšanu un aizvien skaļāk izskan aicinājumi pirkt produktus apdomīgi un izmantot tos pēc iespējas pilnīgāk.
25.jan 2017
Pagājušā gada maijā pēc pilnas rekonstrukcijas bijušais Tērvetes alus bārs Dobelē, Tirgus laukumā, pārtapis par mūsdienīgu restorānu, saglabājot labākās Agrofirmai Tērvete raksturīgās vērtības.
25.jan 2017
Pie­na zu­pas ir vien­kār­ši un ātr­i pa­ga­ta­vo­ja­mas, arī vieg­li sa­gre­mo­ja­mas. Jā­at­zīst, ka tās ir arī lē­tā­kas ne­kā ci­tas zu­pas, ta­ču jau­tā­jums – cik bie­ži tās ie­kļauj ēdien­kar­tē. Gal­ve­nais – ne­va­jag uz­ska­tīt, ka tām jā­būt ti­kai bēr­nu ēdien­kar­tē.
25.jan 2017
Ja man jautā, kas ir Zoltners, tad vienā vārdā atbildot, tā ir vieta, kur justies labi. Tā ir vieta, kur tiek apmierinātas dvēseles un fiziskās vajadzības, vieta, kur saplūst cilvēks un daba, vieta, kur sajūti neuzbāzīgas rūpes. Tā ir vieta, kur, saglabājot individuālo vienpatību, kļūstu par daļu no veseluma.
22.jan 2017
Lai labi garšo!
21.jan 2017
Vistas gaļas burvība slēpjas ne vien tās diētiskumā un uzturvielu bagātībā, bet arī neskaitāmajos veidos, kā to iespējams pagatavot. Sākot no klasiskas, pannā ceptas filejas, beidzot ar sātīgiem, pildītiem vistas gaļas rullīšiem – iespējas ir dažnedažādākās! Lai atklātu sev tīkamāko vistas gaļas maltīti vai ienestu jaunas vēsmas savā ēdienkartē, putnu gaļas zīmola “Tallegg” meistari piedāvā tev piecas idejas, ko “uzburt” savā virtuvē.
20.jan 2017
Cāļa zupa ir īstais ēdiens, ko gatavot, kad ir auksti tiešā un pārnestā nozīmē. Vistas buljons ir tautā jau gadsimtiem pazīstams spēcinošs ēdiens, kas piemērots arī slimnieku uzturam. Daži zinātnieki cenšas pētīt, vai un kāpēc cāļa zupa palīdz, citi tikai pasmejas. Bet, ja jau tā remdē izsalkumu, uzlabo garastāvokli un pašsajūtu, tad nav tik svarīgi, vai tur darbojas neatklāti bioķīmiski mehānismi vai vienkārši zupas vārītāja sirsnīgā un gādīgā attieksme.
17.jan 2017
Vīns ir dzēriens, ko cilvēki jau izsenis iecienījuši baudīt dzīrēs, bet mūsdienās tas ar savu dažādību un pieejamību ir kļuvis arī par ikdienas maltīšu sastāvdaļu. Kā uzglabāt savu iecienītāko vīnu, kādas glāzes izvēlēties un kā to pareizi atvērt – Rimi vīna dārzs vīnzinis Mārcis Mitrevics atbild uz šiem jautājumiem un dalās citos padomos jeb pirmajos soļos vīna izbaudīšanā.
14.jan 2017
Ēdināšanas kompānija AS "Lido" gada otrajā pusē plāno atvērt jaunu ēdināšanas vietu Rīgā, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma īpašnieks un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.
14.jan 2017
Labu apetīti!
14.jan 2017
Šodien Vecrīgā, Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā norisināsies ēdiena festivāls "Stāsts: Ziema.", aģentūru LETA informēja Rīgas Tūrisma attīstības birojā (RTAB).
13.jan 2017
Rīt, 14. janvārī, Rīgā, Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā Vecrīgā, no plkst. 14.00 līdz plkst. 20.00 notiks pirmais Rīgas ielu ēdiena festivāls |Stāsts: Ziema|. Ēdiens tiks radīts, izceļot Rīgas - Gaujas reģiona kā Eiropas gastronomijas reģiona 2017 raksturīgo ziemas produktu klāstu, apvienojot pirmatnīgo un mūsdienīgo.
12.jan 2017
«Ir, protams, labi, ka latvietis galvenokārt ēd mājās un pats visu gatavo, tas nekad neizzudīs, tomēr latvietim vajag arī rast motivāciju iziet no mājas un nobaudīt ko neierastu, tā teikt – iepazīt citādu skatienu uz ēdienu, arī izbaudīt kopības sajūtu,» uzskata pavārs Raimonds Zommers un aicina sestdien, 14. janvārī, uz pirmo Rīgas ielu ēdienu festivālu |Stāsts: Ziema|.
10.jan 2017
Viena no iecienītākajām maltītēm ikdienas steigā ir un paliek hotdogs. Lai gan pirmās liecības par hotdogu lietošanu uzturā parādījās vēl tālajā 15. gadsimtā, Latvijā hotdogs kļuva plaši pazīstams salīdzinoši nesen, taču ātri vien iekaroja cilvēku sirdis un kļuva par iecienītu maltīti ikdienā.
9.jan 2017
Ja acu­mir­klī nav ne­kā­das ie­spē­jas pie­šķirt vai­rāk asu­ma sa­vai dzī­vei, tad ir pa­vi­sam vien­kār­ši pie­šķirt asu­mu ēdie­nam. At­liek vien pie­vie­not ne­daudz si­nep­ju.
7.jan 2017
Labu apetīti!