Gardēžiem

29.mar 2017
Pavasarīgas receptes tavam galdam. Sagatavots pēc gardezi.lv
23.mar 2017
Netērējot daudz naudas un iegādājoties kilogramu sālītu siļķu, ģimenei var pagatavot vairākus gardus, sātīgus ēdienus.
22.mar 2017
Kad Latvijas pelēkais laiks jau nogurdinājis, viens no labākajiem veidiem, kā silto gadalaiku vēsmas ienest ikdienā, ir savā maltīte uzburt dienvidu sauli. Kā pašmāju ēdienu padarīt acīm tīkamāku un garšu kārpiņām - meksikāniskāku - padomus sniedz restorāna Tex-Mex Republic pārtikas tehnoloģe Aija Ruzaiķe.
20.mar 2017
Slēptajā degustācijā, ko veikusi Latvijas tirgotāju asociācija (LTA) sadarbībā ar Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu, noskaidrots, ka pircēji parTOP 3 kūpinātajām DĀŅU SALAMI desām atzinuši: “Jelgavas Gaļas kombināta”, “Forevers” un “Ardeks” ražojumus.
16.mar 2017
Londonas grāmatu tirgus otrā diena latviešiem sākās ar diskusiju par vēsturisko romānu sēriju Mēs. XX gadsimts.
14.mar 2017
Bie­ži dzird ru­nā­jam: lat­vie­šu na­ci­onā­lie ēdie­ni esot šaš­liks un ra­sols... Šaš­liks lai pa­liek ci­tai rei­zei, bet par ra­so­lu šo­reiz gan pa­ru­nā­sim. Jo vai­rāk tā­pēc, ka res­to­rā­na Os­tas ska­ti pa­vārs Nau­ris Ga­lejs šo mū­su tau­tā tik ie­cie­nī­to un tra­di­ci­onā­lo sa­lā­tu pa­snieg­ša­nas vei­du un sa­stāv­da­ļu ko­pu­mu pie­dā­vā pa­vi­sam jaun­ā, vēl ne­bi­ju­šā kom­bi­nā­ci­jā.
12.mar 2017
Šķiet, vienkāršāk par vienkāršu – gaļas gabalu ieliek gaļas maļamajā mašīnā vai blenderī, un maltā gaļa ir gatava, taču jāzina vairāki knifi, lai tā izdotos garšīga. Vēl tikai nedaudz piedevu – maize, sīpols, garšvielas –,un maltīti ātri varēs celt galdā.
10.mar 2017
Jau no 13. marta kanāls RīgaTV 24 piedāvā jaunu izglītojošu kulinārijas raidījumu "Gatavo gudri", kurā augstas klases pavāri sniegs padomus, kā pagatavot izsmalcinātus ēdienus iekļaujoties 7 EUR lielā budžetā. Turpmāk katru darba dienas rītu pulksten 10:00 raidījuma vadītājā Baiba Pole ar pieciem spēcīgiem un pieredzējušiem pavāriem sniegs gudrus padomus ēdienu gatavošanā.
7.mar 2017
Latvijas tirgotāju asociācija sadarbībā ar Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikumu uzsākusi pētījumu, lai noskaidrotu patērētāju viedokli par populārākajiem gaļas produktiem Latvijā. Veicot slēpto degustāciju, vairums patērētāju par garšīgāko starp vārītajām desām izvēlējās Doktordesu Ekstra (“Forevers”) un desu Doktora Ekstra (“Rīgas Miesnieks”).
7.mar 2017
Lai arī par pasaules labākajiem pavāriem tiek atzīti tieši vīrieši, mūsu kultūrā ēdienu gatavošanu vairāk pieņemts uzskatīt par sieviešu lietu, un brīži, kad šīs rūpes uzņemas kungi, gandrīz katrai sievietei kļūst par maziem svētkiem! Lai palīdzētu vīriešiem sagatavot dāmām pārsteigumu 8. marta maltītei, uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā vienkāršas receptes Sieviešu dienas mielastam, kas būs pa spēkam pat tiem kungiem, kas virtuvē saimnieko ļoti reti!
4.mar 2017
Vā­cu uz­tu­ra zi­nāt­nie­ki iz­strā­dā­ju­ši di­ētu, kas no­tie­vēt gri­bē­tā­jiem pa­līdz at­tī­rīt or­ga­nis­mu, at­gūt mo­žu­mu un ik die­nu ķer­me­ņa sva­ru sa­ma­zi­na par 500 gra­miem.
2.mar 2017
Pārtikas produktiem ir noteikts derīguma termiņš, taču bieži vien tie sabojājās ātrāk. Īpaša uzmanība jāpievērš pārtikas produktu iepakošanai un uzglabāšanai ledusskapī un ārpus tā. Šefpavārs Normunds Baranovskis sniedz padomus kā uzglabāt dažādu pārtikas grupu produktus, lai tiek ilgāk saglabātos svaigi un garšīgi.
28.feb 2017
Kā liecina restorānu tīkla LIDO veiktā aptauja par Rīgas iedzīvotāju pusdienošanas paradumiem, lielākā daļa respondentu ikdienā pusdienas ietur savā darbavietā. Tomēr 73% darbinieku vismaz reizi nedēļā pusdieno ārpus darbavietas. Vidējā maltītei atvēlētā summa visbiežāk svārstās no trim līdz pieciem eiro (45%). Nepilna trešdaļa aptaujāto (30%) par pusdienām ir gatavi maksāt ne vairāk par trim eiro, savukārt 13% respondentu pusdienu maltītei tērē līdz septiņiem eiro.
28.feb 2017
Ja dzīvē šķietami viss ir kārtībā, slodze nav lielāka par ierasto, bet trūkst enerģijas, ārsti iesaka pārbaudīt veselību, jo nogurums var būt kādas slimības izpausme.
27.feb 2017
Saviesīga pasēdēšana nav iedomājama bez apetīti rosinoša uzkodu galda, kura neatņemama sastāvdaļa ir arī gardas un bagātīgas mērcītes. Ar tām iespējams piešķirt jaunas un interesantas garšas nianses gan dārzeņu, gan zivju un gaļas uzkodām.
24.feb 2017
Pankūkas var būt gan demokrātiskas, gan aristokrātiskas. Darbdienās – vienkāršas un ātri pagatavojamas, brīvdienās – pēc īpašas receptes ceptas un skaisti pasniegtas, tās tik un tā neizcērt budžetā lielu robu. Gluži baudāmas pankūkas var sastiķēt vienkārši no kviešu miltiem, ūdens un šķipsniņas sāls, kā arī nedaudz eļļas cepšanai. Ja ir arī mazliet cukura – labi, ja var pievienot olu un pienu – pavisam lieliski. Daža saimniece, neraizējoties par holesterīna skaitli, pankūku mīklai nežēlo pusduci olu un saldo krējumu, turklāt cep sviestā.
23.feb 2017
Lai paspilgtinātu ēdiena garšas buķeti un piešķirtu tai eleganci, vīnu iesaka baudīt ne tikai kopā ar ēdienu, bet arī izmantot to maltīšu pagatavošanā, it īpaši – pie dažādām mērcēm un marinādēm. Gardēdis Normunds Baranovskis un vīnzinis Mārcis Mitrevics iesaka trīs receptes, kas ļaus izjust vīna sniegtās nianses dažādos ēdienu pagatavošanas veidos.
23.feb 2017
Izbaudīt “Kuldīgas garšu” aicina Restorānu nedēļa, kas notiks no 13. līdz 19. martam.
23.feb 2017
Ziemas un rudens aukstajos mēnešos bērnu un arī pieaugušo imunitāte ir noslogota – organisms kļūst uzņēmīgāks pret sezonas vīrusiem, un tam ir nepieciešamas lielākas rezerves atjaunošanās procesā. Lai izvairītos no sliktas pašsajūtas un noguruma, būtiska nozīme ir uzņemtās pārtikas kvalitātei un uzturvērtībai. Uztura speciāliste Olga Ļubina dalās pieredzē, kā sakārtot savu ēdienkarti, lai pavasari sagaidītu enerģijas pilni un moži.
22.feb 2017
Pieaicinot starptautisku žūriju, otro gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā un tāpat kā pagājušajā gadā arī šogad "Ekselence labākā restorāna Latvijā 2016" titulu ieguvis restorāns "Vincents", bet otrajā vietā ierindojies restorāns "Bibliotēka No.1", informē konkursa rīkotāji.
17.feb 2017
Kafijas eksperts Gatis Zēmanis ir pārliecināts – pēdējo gadu laikā augušas iedzīvotāju zināšanas kafijas jautājumos, tomēr ir viegli apjukt starp plašajiem kafijas pagatavošanas veidiem un daudzveidīgajiem rīkiem. Eksperts apkopojis trīs vienkāršus pamatprincipus, lai pagatavotu izcilu kafiju mājas apstākļos.
16.feb 2017
No šodienas līdz 26.februārim par godu Lietuvas un Igaunijas valsts svētkiem Bauskas Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar septiņiem Bauskas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumiem organizēs "Bauskas patriotisko kafejnīcu nedēļu".