Gardēžiem

4.nov 2016
Vieniem patīk ķiploks, citus kaitina tā spēcīgā, specifiskā garša un smarža. Tomēr ķiploka vērtīgās īpašības nevar noliegt, un arī dažādiem ēdieniem tas spēj piešķirt brīnišķīgas garšas nianses un aromātu. To vislabāk spēj novērtēt tie, kuri ir draugos ar ķiploku un ēst gatavošanu uzskata par aizraujošu un ikdienišķu procesu.
4.nov 2016
Gandrīz ikvienam no mums garšo karstas, kraukšķīgas maizītes ar sulīgu gaļas un siera pildījumu. Itāļi, kas ir vienas no senākajām un tradīcijām bagātākajām nacionālās virtuves glabātājiem, ir tie, kas iepazīstināja pasauli ar vienu no gardākajām maizītēm – panini, kas ir Itālijas vizītkarte līdz ar picu un pastu. Kā radās šī maltīte un kas lācītim vēderā?
2.nov 2016
Tā ir 13 dienu diēta, kuras laikā tiek izmainīta vielmaiņa. Pēc diētas turpmākos 2 gadus varēsi ēst visu, ko kāro, nebaidoties pieņemties svarā. Ja izpildīsi visus diētas nosacījumus, tad svara zudums būs no 7-20kg.
31.okt 2016
«Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu ievietot kategorijā fast food,» uzsver Restorāna 3 šefpavārs Juris Dukaļskis.
30.okt 2016
19. oktobrī savu 67. dzimšanas dienu svinēja viens no Latvijas populārākajiem pavāriem un vairāk nekā 20 gadus Latvijas spožākā zvaigzne pie kulinārijas debesīm – Mārtiņš Rītiņš.
29.okt 2016
Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu savietot vienā kategorijā ar fast food. Juris Dukaļskis, restorāna "3" šefpavārs, norāda, ka siermaizītes var pagatavot īpaši gardas un vienlīdz smalkas ar izmeklētiem salātiem un piemērotu vīnu.
29.okt 2016
Rudenī aktuāls kļūst jautājums par to, kādus ēdienus pagatavot no ķirbja, jo ar ceptu ķirbi nevienu vairs nepārsteigsi. 
27.okt 2016
«Mani interesē veselīgs ēdiens, tāpēc tā ir tēma, par kuru gribētu mācīties vēl un vēl. Vienmēr ar lielu interesi apgūstu, kā veselīgu ēdienu pagatavot garšīgi un interesanti. Noteikti vēlos padziļinātāk izpētīt garšvielu pasauli. Manuprāt, tā ir vesela zinātne, kuru var pētīt visu mūžu. Labprāt vairāk uzzinātu par indiešu virtuvi, jo Indijā katrā reģionā ir atšķirīgas ēst gatavošanas tradīcijas,» saka Katrīna Mame, recepšu bloga Krustnagliņa autore.
27.okt 2016
No 11. līdz 20.novembrim ēdināšanas uzņēmumos Bauskas apkārtnē norisināsies patriotiskā kafejnīcu nedēļa. Šajā laikā kafejnīcās tiks piedāvāti īpaši ēdieni, tāpat valsts svētkos taps novēlējumi Latvijai.
25.okt 2016
Rīga pēdējos gados no izklaides tūrisma galamērķa kļuvusi par nozīmīgu Baltijas gastronomijas tūrisma galamērķi, vēsta Vācijas lielākais ikdienas laikraksts Süddeutsche Zeitung. Rīga tiek atzīmēta kā pilsēta ar augstām kvalitātes prasībām ikvienā jomā.
24.okt 2016
«Es esmu filozofe pēc izglītības, bet visu apzinīgo darba mūžu esmu strādājusi par komunikāciju konsultanti. Kad vienā brīdī likās, ka esmu no tā ļoti nogurusi un gribējās ko pamainīt, trīs gadus neko citu nedarīju, tikai cepu kūkas,» saka Ilze Salna. Lai arī Ilze ir atkal atgriezusies komunikāciju konsultanta darbā, viņas kaislība uz kūku cepšanu un ēst gatavošanu nav pārgājusi.
23.okt 2016
Itālijas pilsētā Caldari di Ortona ir atklāta pirmā bezmaksas vīna strūklaka, kas būs pieejama ikvienam cilvēkam 24 stundas diennaktī, vēsta ārvalstu mediji.
22.okt 2016
Rudens parasti saistās arī ar sulīgiem, krāsainiem pašmāju āboliem, kuros ar lielu kāri var iekosties. Un kāpēc ne, jo tie ir ne vien garšīgi, bet arī veselīgi un diētiski kā jau augļi. Izmēģināt dažādas receptes ar āboliem tā vien vilina tos, kuriem patīk rosīties virtuvē, lai atklātu jaunas garšas variācijas.
21.okt 2016
Daudzveidīgi un īpaši aromātiski salāti ir rudens priekšrocība. Ēdienkartē vēl gribas saglabāt vasaras atspirdzinošo svaigumu un vieglumu, bet vienlaikus rodas vēlme arī pēc kaut kā sātīgāka.
18.okt 2016
Šodien publicēts jaunākais White Guide Nordic labāko restorānu saraksts, kurā iekļauti 325 Ziemeļvalstu restorāni. Pirmo reizi tajā novērtēti arī 60 Baltijas valstu restorāni, no kuriem 20 ir no Latvijas.
18.okt 2016
Rudens ir atnācis ar vēsu laiku un nosalušām rokām. Šis ir laiks, kad ir īpaši jāsargā sava imunitāte, neļaujot organismam atdzist.
14.okt 2016
Divējāda ir attieksme pret to, kas izaudzis dārziņā. Pirmais variants: visa ir tik daudz, ka nav, kur likt, un tas nekas, ka daļa nonāks kompostā. Otrais: visam, kas pašu rokām audzēts, ir īpaša vērtība, tāpēc neko nedrīkst laist zudumā. Jātiek galā gan ar pārprodukciju, gan ar jaunievedumiem, kas sēti un stādīti mirkļa iespaidā, nemaz nezinot, kā tos izmanto.
7.okt 2016
Zane Ozoliņa ir bloga Našķoties autore, kuras lielākā mīlestība ir maizes un gardu našķu gatavošana, ar kuriem cienāt savus draugus. Bet interesi par ēdienu viņai saglabā neizskaidrojama iedvesma, kas nāk no saules, svaiga gaisa un riteņbraukšanas.
4.okt 2016
Dārga izprieca mēdz būt ne tikai mašīna, villas un dārglietas, bet arī dzērieni.
26.sep 2016
Kārumnieki piekritīs: lai izceptu torti, iemeslu vienmēr var atrast. Vēl tikai vajag vismaz pusi dienas brīva laika, patīkamu noskaņojumu un relaksētu attieksmi. Tā uzskata arī bijusī TV šovu vadītāja, tagad – Latvijas Mākslas akadēmijas mākslas vēstures 3. kursa studente Iveta Feldmane, Neatkarīgās lasītājiem piedāvājot pamēģināt uzcept «lauku torti pilsētnieces izpildījumā».
24.sep 2016
Ja mums iegadās brīdis, kad var papētīt tendences savā ēdienkartē, bieži vien atklājas, ka tai nav īpaši ciešas saistības ar gadalaiku. Jo gandrīz visus produktus var dabūt tikpat kā vienmēr. Tas nedaudz apslāpē rudens pilnbrieda izjūtu, kad visa tik daudz un viss tik svaigs, vērtīgs, vitamīniem bagāts. Lai izdodas bagātināt arī savu ēdienkarti!
23.sep 2016
Ja, darbojoties virtuvē, ir vēlēšanās likt lietā savas radošās iespējas, tad noteikti patiks gatavot aromātiskas un veselīgas sukādes. Tās var iemācīties pagatavot mājās, jo šis process nav sarežģīts, un tieši tagad, rudenī, ir piemērots laiks to darīt. Sukādēm var izmantot jebkurus augļus un ogas, sākot no bumbieriem un āboliem, un visbeidzot – gurķa, melones, bietes, kā arī arbūza un apelsīna miziņām.