Gardēžiem

12.dec 2016
«Kā teica mana zefīru pagatavošanas skolotāja, manu bērnu māsīca Gundega, šo kārumu gatavošanā pats galvenais ir putošana – ir jāputo, jāputo, jāputo, kamēr apnīk, un tad vēl mazlietiņ. Jo viss pārējais ir izmērāms un nosverams,» saka bijusī Neatkarīgās žurnāliste, tagad – trīs bērnu mamma – Evija Cera. Viņa iesaka Ziemassvētku noskaņu mājās radīt ar pašu gatavotiem zefīriem.
11.dec 2016
Taizemiešu virtuvē kokosriekstu piens ir neatņemama ēdienu sastāvdaļa. To pievieno zupām, sautējumiem, desertiem.
8.dec 2016
Gada tumšajos un vēsajos mēnešos atkal aktuāls kļūst jautājums – kā stiprināt imunitāti? Kā saņemt trūkstošo D vitamīna devu, un vai tiešām to var iegūt tikai sauļojoties? Ja tā ir, vai vitamīnu var uzņemt arī solārijā? Trikata un uztura speciāliste Inga Pūce atklāj izplatītākos izdomājumus un patiesību par D vitamīnu.
6.dec 2016
Nodibinājuma "Rīgas Tūrisma Attīstības birojs" (zīmols "Live Riga"), Siguldas, Cēsu un Valmieras pašvaldību, kā arī Gaujas Nacionālā parka tūrisma klastera rīkotā konkursa "Rīgas - Gaujas reģiona - 2017.gada Eiropas Gastronomijas reģiona oficiālais suvenīrs" rezultātā pasludināti trīs oficiālie suvenīri.
6.dec 2016
Pirmo reizi 325 labāko Ziemeļvalstu restorānu ceļvedī ir iekļauti 60 Baltijas valstu restorāni. Uzvarētāja laurus plūca restorāns Vincents, kas tika atzīts par labāko trijās Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Restorāni, kurus vērtēja kaimiņvalstu šefpavāri un atzina par uzvarētājiem, saņēma īpašas uzlīmes Recommended by Nordic White guide (Nordic White guide iesaka).
5.dec 2016
Naturopāte, naturopātiskā uztura trenere un mājaslapas topivesels.lv autore Ance Anna Šternberga ar veselīgu un pārdomātu ēdienu savulaik slimību spējusi pārvērst par veselību. Ar savu piemēru viņa iedvesmo, bet savā pieredzē dalās – tikko klajā nākusi viņas pavārgrāmata Topi vesels ar mājas ēdienu, kurā viņa piedāvā veselīgas receptes, vairojot izpratni par produktiem, ko liekam šķīvī.
30.nov 2016
Kāds šokolādes meistars Šveicē ir radījis pirmo šokolādi, kas gatavota no ēzeļa piena, vēsta "The Local".
30.nov 2016
Kopš šīs vasaras sākuma viesnīcas Rixwell Hotel Bauska pirmajā stāvā ir atvērts restorāns Mūza. Tūristi pilsētu vispirms vērtē tieši pēc viesnīcas un restorāna, tāpēc restorāns Mūza zināmā mērā ir pilsētas vizītkarte.
30.nov 2016
Praktiski pirms gada durvis vēra kafejnīca Rātslaukums, kas gan vietējiem iedzīvotājiem, gan garāmbraucējiem ir iecienīta vieta, kur ātri un garšīgi paēst, kā arī paņemt maltīti līdzi uz mājām vakariņu galdam.
27.nov 2016
Lai labi garšo!
26.nov 2016
Lai labi garšo!
25.nov 2016
Sula sagatavota, ievārījumi, kompoti un visi pārējie ziemas laikam domātie krājumi sarūpēti, pat vīns ielikts, un lielais grozs, ābolu pilns, stāv virtuvē un gaida, kad aromātiskie augļi pārtaps ābolkūkā, pankūkās, plātsmaizē, pīrādziņos.
21.nov 2016
«Sagaidot Latvijas dzimšanas dienu, bija sajūta, ka gribas izdarīt kaut ko tādu, ko nekad neesmu darījusi. Patriotisko emociju vilnis mani aizveda atpakaļ bērnībā un atgādināja par sklandraušiem, ko kādreiz cepa mana vecāmamma un vēlāk arī mamma. Jā, man arī vajag tos uzcept!» saprata mediju eksperte un Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka.
19.nov 2016
Spānijas vīndari ir izvēlējušies novirzīties no tradicionālā ceļa un ir radījuši pasaulē pirmo zilo vīnu, vēsta BBC.
14.nov 2016
Sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas 98. dzimšanas dienu, Neatkarīgās lasītāja, mājsaimniece, Elīnas un Marata mamma Laila Deksne-Maļkova aicina ikvienu jau šodien sākt domāt, ko piektdien likt uz svētku galda. Viņa šai īpašajai svētku reizei piedāvā uzcept torti sarkanbaltsarkanā krāsā.
13.nov 2016
Līdz ar ziemas iestāšanos un sniega uzsnigšanu, cilvēki Latvijā jau pamazām sāk domāt par Ziemassvētkiem un lietām, kas saistītas ar šiem svētkiem. Sociālajā medijā facebook.com ir publicēts video ar pamācību, kā skaisti izrotāt piparkūkas.
13.nov 2016
Jau pēc dažām dienām svinēsim Latvijas 98. dzimšanas dienu, tāpēc vajadzētu jau laicīgi sākt domāt par atbilstošu svētku galdu. Šī dzērveņu jogurta želeja ne vien lieliski garšos, bet arī izskatīsies atbilstoši svētku tematikai.
13.nov 2016
«Interese par ēst gatavošanu man aizsākās vienlaikus ar veģetārismu apmēram pirms astoņiem gadiem. Kopā ar draugu Mārtiņu pārcēlāmies dzīvot uz māju, kur sākumā nebija virtuves. Tad pārtikām no čipsiem, ķiploku mērces, sausajām zupām un lielās Fazer šokolādes,» ar smaidu atceras bloga edamzale.lv veidotāja Maruta Rampāne.
photo_camera
12.nov 2016
Latvijas svētku laikā nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt radošas, veselīgas receptes, kas svētku galdam piešķirs ne vien jaunas garšu nianses, bet arī latvisku krāsainību!
11.nov 2016
«Es esmu gan kroga īpašniece, gan vadītāja, gan saimniece. Man no šiem nosaukumiem vislabāk patīk pēdējais. Es gan sagaidu viesus, gan pie plīts stājos. Uzskatu, ka vārds «saimniece» ir man tas atbilstošākais,» saka rīdziniece Evija Andžāne-Kalniņa, kas jau sesto vasaru saimnieko Zaķu krogā.
11.nov 2016
Latvijas svētku laikā nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt radošas, veselīgas receptes, kas svētku galdam piešķirs ne vien jaunas garšu nianses, bet arī latvisku krāsainību!
7.nov 2016
Pieredzējušais fotomākslas meistars un slavenību kāzu fotogrāfs Aigars Jansons ir arī azartisks un prasmīgs ēst gatavotājs. Un šodien Neatkarīgās lasītājiem viņš piedāvā nobaudīt ar liellopu gaļu pildītus kabaču gredzentiņus.