Gardēžiem

26.mar 2015
Siltie bulgura salāti ar daudzveidīgu dārzeņu piedevu būs īsts atradums tiem, kam neatņemama ikdienas sastāvdaļa ir cukura diabēts.
23.mar 2015
Lai gan vīnam, maizei, šokolādei un saldējumam ir liela uzturvērtība, izrādās šie produkti ir arī visai veselīgi un pilnībā izslēgt tos no savas ēdienkartes nav ieteicams. Šeit apkopoti iemesli, kādēļ lietot šos produktus un kādas ir to labās īpašības.
22.mar 2015
Minētās popkorna garšvielas paredzētas aptuveni 8 glāzēm popkorna, kas iebērtas lielā bļodā un atbrīvotas no popkorna graudiem, kuri nav "pārsprāguši". Atgādinām, ka sastāvdaļu daudzumu var arī mainīt atbilstoši savai gaumei.
20.mar 2015
Greipfrūts ir atzīts par vienu no piemērotākajiem augļiem ceļā uz svara samazināšanu, jo aptuveni 90% no tā svara veido ūdens. Tas garšo labi kopā ar banānu un medu. Saldā ēdiena pagatavošana aizņems apmēram 5 minūtes. Apēdot vienu porciju, tiks uzņemtas 122 kalorijas.
20.mar 2015
Vir­ziņ­kā­pos­tu iz­man­to­ja­mā da­ļa uz­tu­rā ir ne­iz­plau­ku­sī zied­ko­pa – gal­vi­ņa. Šie kā­pos­ti uz­tur­vēr­tī­bas zi­ņā ir vēr­tī­gā­ki par gal­viņ­kā­pos­tiem, jo sa­tur vai­rāk vi­ta­mī­nu un mi­ne­rāl­vie­lu – se­viš­ķi kā­li­ju, fos­fo­ru, kal­ci­ju un dzel­zi. Tie ir vieg­li sa­gre­mo­ja­mi, jo sa­tur maz šķiedr­vie­lu, tā­pēc tos uz­ska­ta par di­ētis­ku pro­duk­tu. Vir­ziņ­kā­pos­tus dē­vē arī par Sa­vo­jas kā­pos­tiem. At­šķi­rī­bā no ci­tiem kā­pos­tiem tie iz­ce­ļas ar mai­gu garš­u, aro­mā­tu un su­lī­gu­mu. Iz­skats tiem ir ga­na pie­vil­cīgs un in­te­re­sants – ar kro­ko­tām za­ļām la­pām. Dau­dzi pa­vā­ri tos uz­ska­ta par kā­pos­tu nr. 1, jo ga­ta­vo­jot nav jū­ta­ma kā­pos­tiem rak­stu­rī­gā smar­ža un ēdie­nu klāsts ir ļo­ti daudz­vei­dīgs.
18.mar 2015
Populārajā interneta vietnē lovintrends.com tiek apkopota informācija par dažādām pasaules pilsētām, tajās esošajiem veikaliem, atpūtas iespējām, labākajām izklaides vietām, ēstuvēm utt. Šonedēļ vietne apkopojusi apskatu par Rīgā pieejamajām kafejnīcām un restorāniem, kuros esot visērtāk strādāt, atpūsties un lietot bezvadu internetu jeb wi-fi.
16.mar 2015
Šī veselīgā našķa recepte noderēs tiem, kuri ikdienā rūpīgi seko savam svaram.
16.mar 2015
Ātri pagatavojams našķis
14.mar 2015
Brokoļi ir bagāti vitamīniem, augstu šķiedrvielu saturu un zemu kaloriju daudzumu, bet proteīniem bagātās olas dod ilgstošu sāta sajūtu. Vienas porcijas uzturvērtība: 390 kalorijas.
14.mar 2015
Ideja brokastīm.
13.mar 2015
Garda uzkoda.
13.mar 2015
Šķiet, vienkāršāk par vienkāršu – gaļas gabalu ieliek gaļas maļamajā mašīnā vai blenderī, un maltā gaļa ir gatava, taču jāzina vairāki knifi, lai tā izdotos garšīga. Vēl tikai nedaudz piedevu – maize, sīpols, garšvielas –,un maltīti ātri varēs celt galdā. Tagad populāri veidot malto gaļu no dažādu veidu gaļas salikuma – cūkgaļas, liellopa, teļa, vistas, lai tā papildina cita citu un uzlabo garšu. Arī variantu, ko pagatavot no maltās gaļas, ir ļoti daudz un populāri – kotletes, kebabi, frikadeles, pildīti dārzeņi, lazanja, sacepumi un citi.
11.mar 2015
Šo gardo siera kūku iespējams viegli un ātri pagatavot, turklāt to var celt galdā gan svētkos, gan ikdienā.
10.mar 2015
Neraugoties uz aukstajām naktīm, šogad nedaudz ātrāk nekā ierasti sācies bērzu sulu tecināšanas laiks, līdz ar to Rīgas Centrāltirgū vērojams visai plašs sulu piedāvājums. To cena saglabājusies pagājušā gada līmenī.
7.mar 2015
Spāņu kulta ēdiens paelja tīri labi piestāv arī latvieša vēderam, ir tikai viens «bet»... Spāņi paelju nekad negatavo tāpat vien. Tas ir ēdiens, kas krāšņo jebkuru svētku vai nesteidzīgu brīvdienu ēdienreizi, kad gribas sevi un savus mīļos palutināt ar ko vairāk par ierastu maltīti no ikdienišķiem produktiem. Vēl kāds sīkums, ko mums vajadzētu pārņemt no spāņiem. Parasti ir tā: gaidot ciemiņus, latviešu saimniece viena pati visu dienu ņemas griezdama, cepdama un vārīdama, bet, kad jāsāk dzīves svinēšana, vairs nav spēka... Spāņi savu paelju parasti gatavo kopā ar viesiem – visiem taču jautrāk, vieglāk un ātrāk!
7.mar 2015
Lai nebaida garā recepte – nekā grūta un sarežģīta, nekā neiespējama, vajag vien ievērot kūkas sastāvdaļu mērvienības. Un vienreiz cepta, šī kūka kļūs par jūsu kulināro uzvaras virsotņu favorīti uz ilgu laiku.
4.mar 2015
Ideja gardai maltītei.
3.mar 2015
Labu apetīti!
2.mar 2015
Lai labi garšo!
2.mar 2015
Rīgā, tuvajā Pārdaugavā, 14. februārī atvērta Latvijā pirmā kaķu kafejnīca „Minka Cat Cafe”, kurā bezbēdīgi pastaigājas pieci draudzīgi kaķi- Nīča, Besa, Melnīte, Cipis un Donžuāns, kas jau pirms tam dzīvojuši kopā un adoptēti ar dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ķepu-Ķepā" palīdzību.