Gardēžiem

9.apr 2015
Klasiska rasola recepte: ar vārītiem kartupeļiem un burkāniem, labu desu, zaļajiem zirnīšiem un pārējām sastāvdaļām.
8.apr 2015
Dažai labai saimniecei šī recepte varbūt šķitīs savāda, taču tieši tāda tā atrodama 1935. gadā izdotajā Jaunajā pavārgrāmatā saimniecēm un zeltenēm.
7.apr 2015
Leģenda vēsta, ka Olivjē salāti cēlušies no Francijas. Savulaik, kad Maskavas aristokrātija bijusi ļoti liela franču kultūras sekotāja, arī franču receptes tikušas augstu novērtas. Krievu pavāri izslavēto Olivjē salātu recepti gan dabūjuši, taču sastāvdaļas nevis likuši kārtām, bet visu samaisījuši kopā... Tā radies rasols.
6.apr 2015
Vērts pamēģināt!
6.apr 2015
Lai labi garšo!
6.apr 2015
Ir daudzas metodes, kas ar atslodzes dienu palīdzību sekmē ķermeņa attīrīšanos, bet ne visas šīs metodes ir vienlīdz labas. Taču šī recepte tiešām palīdz samazināt svaru, uzlabot pašsajūtu, normalizēt kunģa darbību.
5.apr 2015
Neierastāka recepte ar olām
5.apr 2015
Nav daudzveidīgu mērcīšu Lieldienu olu groza pievārēšanai, nav pašu Lieldienu! Lai gluži bez svētkiem ar neiztrūkstošajām olu kaujām nepaliktu, atliek vien nedaudz pacensties un sarūpēt vismaz trīs dažādas un ļoti apetelīgas mērcītes. Tas nudien nav grūti.
4.apr 2015
Pildītas olas var pagatavot un rotāt ļoti daudzveidīgi. Visam kopīgais – uz pusēm pārgriezta cieti vārīta ola, taču viducīša sastāvdaļu kompozīcija, tāpat kā garša katrai pusītei, protams, citāda.
4.apr 2015
Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura māksliniece Inga Pūce aicina šogad krāsotās Lieldienu olas izmantot galda rotāšanai un piedāvā viegli pagatavojamu un neierastu brokastu ēdienu receptes svētku cienastam - kraukšķīgo bageti ar sparģeļiem un Benedikta olu, plātsmaizi “Vēršacs” un vieglo ananāsu pashu desertam.
3.apr 2015
Ideja neikdienišķam desertam
3.apr 2015
Reizēm ir vērts pamēģināt arī ko jaunu, jo olu receptes ir tikpat dažādas kā raibu raibās Lieldienu olas.
2.apr 2015
Neikdienišķa recepte
1.apr 2015
Ideja gardai maltītei
31.mar 2015
Lai labi garšo!
30.mar 2015
Ne tikai uzdzīves "Mekā" Vecrīgā un Rīgas centrā iespējams labi paēst vai pasēdēt un nobaudīt kafiju. Piedāvājam iepazīties ar dažām jaukām vietā, kur paēst vai pasēdēt tepat tuvajā Pārdaugavā!
photo_camera
30.mar 2015
Iespējams, gardākā, veselīgākā un diētiskākā kūka, kuru var pagatavot bez cepšanas. Patiešām – šī kūka neatstās vienaldzīgus arī visizlutinātākos kārumniekus, turklāt tā ir pavisam viegli pagatavojama un derēs arī tiem, kuri dzīvnieku valsts pārtiku nelieto.
28.mar 2015
Ja ledusskapī var atrast konservētu tunci un pupiņas, gardus salātus var uzmeistarot piecās minūtēs.
27.mar 2015
Bez olām praktiski nevar iztikt nevienā virtuvē. Kā zināms, tās ir vairāku patstāvīgu ēdienu – omletes, kulteņa un suflē – galvenā sastāvdaļa. Olām piemīt daudzas ēdienu gatavošanā nepieciešamas funkcijas – padara to čaganāku, palielina saistspēju, dzidrina un šķidrina. Lieldienās olām ir īpašs statuss – tās tiek krāsotas un galdā celtas goda vietā.
26.mar 2015
Kūpinātas vistas salāti ar spinātiem, bumbieri un zilo sieru paredzēti īstam garšas baudījumam.