Leģenda vēsta, ka Olivjē salāti cēlušies no Francijas. Savulaik, kad Maskavas aristokrātija bijusi ļoti liela franču kultūras sekotāja, arī franču receptes tikušas augstu novērtas. Krievu pavāri izslavēto Olivjē salātu recepti gan dabūjuši, taču sastāvdaļas nevis likuši kārtām, bet visu samaisījuši kopā... Tā radies rasols.
Ir daudzas metodes, kas ar atslodzes dienu palīdzību sekmē ķermeņa attīrīšanos, bet ne visas šīs metodes ir vienlīdz labas. Taču šī recepte tiešām palīdz samazināt svaru, uzlabot pašsajūtu, normalizēt kunģa darbību.
Nav daudzveidīgu mērcīšu Lieldienu olu groza pievārēšanai, nav pašu Lieldienu! Lai gluži bez svētkiem ar neiztrūkstošajām olu kaujām nepaliktu, atliek vien nedaudz pacensties un sarūpēt vismaz trīs dažādas un ļoti apetelīgas mērcītes. Tas nudien nav grūti.
Pildītas olas var pagatavot un rotāt ļoti daudzveidīgi. Visam kopīgais – uz pusēm pārgriezta cieti vārīta ola, taču viducīša sastāvdaļu kompozīcija, tāpat kā garša katrai pusītei, protams, citāda.
Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura māksliniece Inga Pūce aicina šogad krāsotās Lieldienu olas izmantot galda rotāšanai un piedāvā viegli pagatavojamu un neierastu brokastu ēdienu receptes svētku cienastam - kraukšķīgo bageti ar sparģeļiem un Benedikta olu, plātsmaizi “Vēršacs” un vieglo ananāsu pashu desertam.
Ne tikai uzdzīves "Mekā" Vecrīgā un Rīgas centrā iespējams labi paēst vai pasēdēt un nobaudīt kafiju. Piedāvājam iepazīties ar dažām jaukām vietā, kur paēst vai pasēdēt tepat tuvajā Pārdaugavā!
Iespējams, gardākā, veselīgākā un diētiskākā kūka, kuru var pagatavot bez cepšanas. Patiešām – šī kūka neatstās vienaldzīgus arī visizlutinātākos kārumniekus, turklāt tā ir pavisam viegli pagatavojama un derēs arī tiem, kuri dzīvnieku valsts pārtiku nelieto.
Bez olām praktiski nevar iztikt nevienā virtuvē. Kā zināms, tās ir vairāku patstāvīgu ēdienu – omletes, kulteņa un suflē – galvenā sastāvdaļa. Olām piemīt daudzas ēdienu gatavošanā nepieciešamas funkcijas – padara to čaganāku, palielina saistspēju, dzidrina un šķidrina. Lieldienās olām ir īpašs statuss – tās tiek krāsotas un galdā celtas goda vietā.