Gardēžiem

26.mar 2014
...mīksti karamilizēti, dabīgi saldi sīpoli garšas niansēm piesātinātā buljonā, mazliet mikla, tomēr tikko jaušami kraukšķīga bagete un kārtīgi nogatavināts cietais siers, kas nu burbuļo šķīvī kā vesels lavas ezers... Verdošais šķidrums, pie lūpām likts, mazliet dedzina muti, tomēr ar izsmalcinātu vieglumu aiziet tālāk, un paliek bauda un sāta sajūta. Tādi tie ēdieni ar francisko izcelsmi ir: ikdienišķas sastāvdaļas, viegla, vienkārša, bet samērā ilga un nesteidzīga gatavošana, bet galarezultāts fantastisks! Protams, ar pusceptiem sīpoliem, nekur liekamu buljonu un lētu sieru ne to vien iespējams sabojāt! Recepti piedāvā restorāna Vincents pavārs Oskars Sprukts.
photo_camera
26.mar 2014
Pavasaris mudināt mudina rosīties- dārzā, pagalmā un arī virtuvē. Šoreiz receptes iesaka restorāna Gutenbergs pavāre Anžela Levīzere.
photo_camera
25.mar 2014
Kā apmierināt izsalkumu karstā laikā? Ar auksto zupu, jo tā ir gan patīkami atvēsinošs dzēriens, gan gards un sātīgs pamatēdiens. Aukstā zupa pakļaujas pārvērtībām un variācijām, tāpēc ikviens var ļauties improvizācijai un izdomāt pats savu recepti!
21.mar 2014
Steidzīgajā ikdienas ritmā, kad organismam tik ļoti nepieciešams uzņemt papildus enerģijas rezerves, ieteicams pārskatīt savu ēdienkarti, papildinot to ar augļiem un dārzeņiem.
19.mar 2014
Visā pasaulē kā izsmalcinātu gardēžu delikatese un īsts afrodiziaks tiek uzskatīti gliemežu ikri, gliemežu pastēte, no gliemežiem gatavo šašliku, desas, omletes, tos vāra zupās, pasniedz kopā ar garšaugiem. Šodien daudzu Eiropas valstu nacionālās virtuves vairs nav iedomājamas bez daudzveidīgiem ēdieniem, kas gatavoti no ēdamajiem gliemežiem. Kaut lēni, tomēr gliemeži ienāk arī latviešu ēdienkartē.
19.mar 2014
Lavašs ar pildījumu ir ātri pagatavojams jebkurai ēdienreizei, pildījumu var veidot pēc savas fantāzijas. Lavaša pildījumā var izmantot sieru, arī kausētu un svaigu, krabju nūjiņas, visdažādāko gaļu, tunci, marinētus gurķus, ķiplokus, tomātus, papriku, gurķi, avokado, kādu salātlapu un zaļumus.
18.mar 2014
Cepumiem macarons nav nekādas saistības ar makaroniem, taču ar Franciju gan, jo tie tāpat kā krusāni ir franču konditorejas lepnums. Un ne tikai tur, bet daudzviet pasaulē un arī Latvijā pamazām sāk iepazīt krāsainos macaronus.
18.mar 2014
Vērtīgo olbaltumvielu dēļ pupiņas iesaka ēst visiem, arī veģetāriešiem.
18.mar 2014
Viens no vadošajiem pasaules onkologiem Deivids Arguss nonācis pie pārsteidzoša secinājuma- ilgāks mūžs ir tiem cilvēkiem, kuri dzer kafiju.
17.mar 2014
Virtulis ir apveltīts ar lielu kārdinātāja talantu. Silti, smaržīgi, zeltaini, ar pūdercukuru apbārstīti – īstā maltīte drēgnai, nemīlīgai darbdienai ziemas otrajā pusē, kad ir tik daudz pienākumu.
17.mar 2014
Tiramisu vislabāk baudīt aizvērtām acīm! Jau pirmo deserta karoti ēdot, šķitīs, ka sāk augt balti, pūkaini spārniņi – kā eņģelim. Vēl viena karote gaisīgā, pieneņpūkai līdzīgā kāruma, un droša pārliecība, ka sēdi uz mākoņa un traucies tuvāk debesīm – raižu un kreņķu par ikdienas problēmām nav, par liekām kalorijām arī nedomājam! Recepti iesaka itāļu restorāna Fellini vecākais pavārs Edmunds Strods.
5.mar 2014
Šodien, 5.martā, pavasarim tuvojoties, sākas Lielais gavēnis. Tā laikā cilvēki aizvien biežāk izvēlas mainīt ēšanas paradumus un ievērot atslodzi no smagas pārtikas. Gavēšana kļūst par arvien populārāku dzīvesstila modes tendenci mūsdienu sabiedrībā.
5.mar 2014
Ēdināšanas uzņēmuma LIDO šefpavāre Ilga Joma iesaka dārzeņu sautējuma recepti gavēņa ēdienkartes paplašināšanai.
5.mar 2014
Pārtikas un veterinārais dienests februārī saņēmis itāļu konsorcija "Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano’’ vēstuli par Latvijā konstatētajiem pārkāpumiem siera ar aizsargāto cilmes vietas norādi "Parmigiano Reggiano" izplatīšanā, liecina informācija PVD mājaslapā.
25.feb 2014
Daudzas ģimenes iecienījušas pankūkas ikdienas un svētku maltītēs, taču ne visi zina seno pankūku vēsturi un to, ka septiņas dienas pirms lielā gavēņa tiek svinēti svētki Masļeņica, kuru galvenais ēdiens ir sauli simbolizējošā pankūka. Gaidot pavasari un lielo pankūku ēšanas dienu, LIDO apkopojis interesantākos faktus par pankūkām un to ēšanas tradīcijām Masļeņicā.
22.feb 2014
Šis pavasaris ieies vēsturē ar īstu «bēbīšu bumu», jo tieši šobrīd bērniņa gaidībās ir ne tikai populāras dažādu teātru aktrises, bet arī vairākas dziedātājas un TV dīvas.
20.feb 2014
Sporta bāri olimpisko spēļu laikā nav tik labi apmeklēti, kā uzņēmējiem gribētos, bet lielāks cilvēku pieplūdums novērojams hokeja spēļu laikā, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina aptaujātie Rīgas sporta bāri.
7.feb 2014
Viļņas centrā šopavasar iecerēts atvērt neparastu kafejnīcu, pa kuru būs atļauts brīvi pastaigāties kaķiem, vēsta portāls "Vz.lt". Kā stāstījis idejas autors, jurists Roms Žvirblis, līdzīgas kafejnīcas darbojas Budapeštā, Vīnē, Madridē un citviet Eiropā, kur cilvēki tās ļoti iecienījuši, savukārt eiropieši šo tradīciju nolūkojuši Japānā.
13.jan 2014
Latvijas iedzīvotājiem vajadzētu ēst liesākus ēdienus un vairāk izbaudīt maltīti, jo tas ļautu izvairīties no liekā svara un citām veselības problēmām, secinājuši eksperti, izvērtējot ēšanas paradumus mūsu valstī.
13.jan 2014
12. janvārī, kad tautā iemīļotais komponists Raimonds Pauls svin savu dzimšanas dienu, AS Laima, sveicot komponistu, pasniedza pirmo eksemplāru jauno šokolādes konfekšu Maestro.
16.dec 2013
Ceturtajā Rīgas restorānu nedēļā, kas norisinājās no 2.decembra līdz 8.decembrim, apmeklētājiem tika pasniegtas 2698 maltītes, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Rīgas Tūrisma attīstības birojā (RTAB).
14.dec 2013
Vairāk nekā puse jeb 52% iedzīvotāju Ziemassvētkos kopā ar ģimeni ik gadu izcep līdz pat diviem kilogramiem piparkūku, turklāt katrs piektais respondents tās arī glazē, izmantojot pašu gatavotu glazūru, secināts Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo veiktajā aptaujā. Visbiežāk piparkūku cepšanai tiek izmantotas sirds, zvaigznes, egles vai pusmēness formiņas.