26.mar 2014
...mīksti karamilizēti, dabīgi saldi sīpoli garšas niansēm piesātinātā buljonā, mazliet mikla, tomēr tikko jaušami kraukšķīga bagete un kārtīgi nogatavināts cietais siers, kas nu burbuļo šķīvī kā vesels lavas ezers... Verdošais šķidrums, pie lūpām likts, mazliet dedzina muti, tomēr ar izsmalcinātu vieglumu aiziet tālāk, un paliek bauda un sāta sajūta. Tādi tie ēdieni ar francisko izcelsmi ir: ikdienišķas sastāvdaļas, viegla, vienkārša, bet samērā ilga un nesteidzīga gatavošana, bet galarezultāts fantastisks! Protams, ar pusceptiem sīpoliem, nekur liekamu buljonu un lētu sieru ne to vien iespējams sabojāt! Recepti piedāvā restorāna Vincents pavārs Oskars Sprukts.