No 28.jūnija līdz 30.jūnijam Latvijas Dabas muzejā būs aplūkojama izstāde "Garšīgās zemenes", kas tiek organizēta sadarbībā ar Jāņa Aldermaņa dārzniecību.
Vēršot sabiedrības uzmanību uz pārtikas groza saturu, Latvijas Diētas ārstu asociācija (LDĀA) sākusi projektu Lasi, pirms ēd. Tajā plānots gan patērētājus, gan pārtikas ražotājus rosināt pievērsties dabiskajiem produktiem.
Vēl pagājušajā gadā vairāki uzņēmēji izteica interesi par pontonu vasaras kafejnīcu izveidi Rīgā, Daugavas ūdeņos. Toreiz plānus nebija iespējams realizēt atbilstošu regulu neesamības dēļ, taču izrādās - plānus nebūs iespējams realizēt arī šogad.
Senajā Latvijas vīna darīšanas galvaspilsētā Sabilē, ir tapusi sidra darītava. Tās saimnieki, ievērojot klasiskās sidra gatavošanas tradīcijas,Abavas senlejas sirdī ir radījuši gardu ābolu sidru.
Aptaujājot visu trīs Baltijas valstu iedzīvotājus par viņu siera lietošanas paradumiem, lielveikalu tīkls "Maxima" noskaidrojis, ka visbiežāk šo piena produktu lieto tieši Latvijā. Kamēr Lietuvā un Igaunijā sieru teju katru dienu uzturā lieto katrs trešais (attiecīgi 36% un 34%) aptaujātais, Latvijā savu ikdienas maltīti bez tā nevar iedomāties krietni vairāk cilvēku - vairāk nekā puse jeb 54% respondentu.
No 24. līdz 26. maijam Rīgā, Vērmanes dārzā gaidāma plaša atpūtas, kultūras un sporta programma starptautiskā alus festivāla ietvaros. Komandu spēles, rekordu uzstādīšanas sacensības, konkursi , populāru mūziķu uzstāšanās trīs dienu garumā uz trim skatuvēm ikviena gaumei un noskaņojumam.
Kā liecina lielveikalu tīkla "Maxima" veiktā aptauja, Latvijas iedzīvotāji no visiem piena produktiem visvairāk iecienījuši tieši sieru - to kā vienu no iemīļotākajiem piena produktiem nosaukuši 61% aptaujāto. Topa otrajā vietā ierindojies piens (47%), bet 42% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju kā ikdienā biežāk lietoto piena produktu nosaukuši jogurtu.
Latvijā ķēde "McDonald’s" pērn uzrādījusi spēcīgu izaugsmi - sasniegts apmeklētāju skaits 9,6 miljoni, kas ir viens no lielākajiem uzņēmuma darbības laikā, kā arī pieaudzis pārdošanas apjoms par 18%, salīdzinot ar gadu iepriekš, sasniedzot 11,4 miljonus latu.
Šā gada jūnijā tiks noskaidroti 50 labākie restorāni Latvijā, kurus, vērtējot pēc speciāli izstrādātiem kvalitātes kritērijiem, noteiks restorānu nozares eksperti un speciāli izveidota žūrija.
Lai Lielā talka ikvienam būtu ne tikai iespēja piedalīties Latvijas sakopšanā, bet arī labi pavadīts laiks kopā ar ģimeni un draugiem, Rimi Lielās talkas dienā, 27.aprīlī, astoņās Latvijas pilsētās nodrošinās muzikantu uzstāšanos un bezmaksas spēcinošas uzkodas talciniekiem.
Lai mudinātu Latvijas iedzīvotājus ļauties gastronomiskiem piedzīvojumiem ārpus mājas, Latvijas Pavāru klubs sadarbībā ar Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB) šogad rīkos četras sezonālas Rīgas restorānu nedēļas, kuru ietvaros restorāni gatavos īpašos piedāvājumus no sezonāliem Latvijas produktiem. Pirmā, pavasara Rīgas restorānu nedēļa (RRN) norisināsies no 22. - 28.aprīlim.
Uz jautājumu par Lieldienu svinēšanas plāniem 39% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem visbiežāk norādījuši, ka rīkos īpašas svētku vakariņas/pusdienas. Salīdzinoši biežāk šādu atbildi atzīmējuši tie Latvijas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem, kuri ģimenē runā citā - ne latviešu valodā). Savukārt ceturtā daļa (25%), ka piedalīsies dažādās atrakcijās, piemēram, olu krāsošanā un ripināšanā u.tml. To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, martā veiktais pētījums.
Svinot viena gada jubileju, Latvijā pirmais interneta lielveikals e-Maxima.lv apkopojis interesantākos datus par pirmā gada darbību. Kopumā e-lielveikals Rīgā, Pierīgā un Jūrmalā veicis 15 000 piegāžu - no tām lielākā pasūtījuma kopsumma vienam kientam gada periodā ir 4 389 latu vērtībā. Lojālākais klients gada laikā interneta lielveikalā iepircies 113 reizes.
"Svētā Patrika diena tie ir svētki Īrijai un kopības sajūta. Svētā Patrika dienā visi uz dienu kļūst par īriem," stāsta Fergals Marejs (Fergal Murray) Guinness galvenais alus darītājs, norādot, ka šogad Guinness aicina cilvēkus vienoties svinībām ar devīzi "Paint the Town Black" (Nokrāso pilsētu melnu).
15.martā sāksies Tallinas un Rīgas kopējais projekts "restorānu apmaiņa". Rīgas restorāna "Bibliotēka" virtuvē Nr.1 maltītes tiks pagatavotas Tallinas restorāna "Ribe" šefpavāra Andreja Šmakova (Andrei Šmakov) vadībā.
Latvijas uzņēmums "Valmiermuižas alus" izveidojis īpašu alus pudeļu dizainu Rūdolfa Blaumaņa 150 gadu jubilejai un rakstniekam veltītajam teātra festivālam Valmieras drāmas teātrī.
Jauniešiem Latvijā ir visai vājas prasmes ēst gatavošanā - katram ceturtajam jeb 25% jauniešu trūkst iemaņu gatavošanā, savukārt aptuveni trešā daļa jauniešu maltīti sev varētu sarūpēt tikai ar kāda pieaugušā palīdzību, secināts Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo veiktajā pētījumā.
Sākot ar nākamo gadu, līdzās Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmai jeb "Zaļajai karotītei" darbosies arī "Bordo karotīte", ar ko apzīmēs kvalitatīvus vietējos produktus, kuru ražošanā izmantotas importa izejvielas, šodien informēja zīmola attīstītāja - Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) vadītāja Ināra Šure.