Idejas, ko iesākt ar neapēsto mielastu pēc svētkiem

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

3.lapa

F64 Photo Agency

Savukārt no štovētiemm kāpostiem un cepeša gaļas var sanākt sacepumus.

Ja vēl aizķērušies skābēti kāposti - pagatavo zupu!

Sastāvdaļas. Viens kilograms skābētu kāpostu, viens kilograms cūkgaļas ar kaulu, 5-10 melnie pipari, viena lauru lapa, sāls un cukurs pēc garšas, ūdens; ja vēlas - skābs krējums, kapāti zaļumi.

Pagatavošana. Gaļu liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra, noputo. Pievieno sagrieztus skābētus kāpostus un garšvielas, ļauj uzvārīties, nedaudz samazina liesmu, katlam uzliek vāku un vāra, līdz gaļa ir mīksta. To izņem no zupas, nedaudz atdzesē, atbrīvo no kaula, sagriež un atkal pievieno zupai, samaisa. Pasniedzot šķīvjos var likt karotīti skāba krējuma un kapātu zaļumu.

Piebilde. Ja vēlas, pie skābētu kāpostu zupas pasniedz vārītus kartupeļus vai rupjmaizi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Eksperiments

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.

Svarīgākais