Idejas, ko iesākt ar neapēsto mielastu pēc svētkiem

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

4.lapa

Pixabay

No svaigiem dārzeņiem svētku atslodzei var pagatavot dārzeņu čipsus!

Nepieciešams:
Bietes
Pastinaks
Burkāni
Jūras sāls pēc garšas
Olīveļļa

Mērcei:
Krēmsiers 250ml
Zilais siers 100g
Piens 10ml

Pagatavošana

  • Uzsilda krāsni uz 200°C. Izklāj cepampapīru uz cepampannas.
  • Dārzeņus obligāti jānomazgā, taču var arī nemizot, ja nevēlas. Griež smalkās strēmelēs ar nazi vai ar rīves palīdzību.
  • Izliek dārzeņus uz papīra dvieļa, apber ar sāli un ļauj izdalīties ūdenim (apm. 15 minūtes).
  • Noslauka ar papīra dvielīti un liek vienā kārtā uz cepampannas. Apslaka ar olīveļļu un apber vēl ar sāli un pipariem.
  • Cep 15 minūtes, tad izņem ārā un apgriež otrādi. Pēc 15 min atkārto, un tā cep līdz dārzeņi kļūst kraukšķīgi.
  • Kamēr cepas, gatavo mērci. Bļodā liek krēmsieru, zilo sieru un pienu.
  • Visu kārtīgi samaisa kopā, līdz izveidojusies vienmērīga masa.

Eksperiments

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.

Svarīgākais