LV Blogeri

30.jun
Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!
18.dec 2023
​Lai gan Ziemassvētki bieži vien tiek raksturoti kā gada skaistākie svētki, Latvijā veiktā aptauja atklāj, ka gatavošanās svētku sezonai dažiem no mums sagādā arī izaicinājumus. 23 % cilvēku atzīst, ka svētku laikā ir tik noguruši un saspringti, ka vēlētos, lai tie ātrāk paietu. Kulinārijas blogere un pavārgrāmatu autore Zane Grēviņa arī ir saskārusies ar dažādiem izaicinājumiem gan pirmssvētku, gan svētku laikā, kas iemācījuši izbaudīt Ziemassvētkus un to gaidīšanas laiku daudz mierīgāk.
15.okt 2023
Izcils ēdiens. Garšo gan lieliem, gan maziem. Var uzglabāt ledusskapī 3 dienas un pagatavošanas laiks ir vien pāris minūtes, tā par savu naksnīgo auzu receptei saka ēdienu blogere Anna Panna.
13.okt 2023
Ēdienu blogeres Annas Pannas enerģijas bumbiņu recepte!
3.sep 2023
Eksperti nosauc sešus labākos produktus un uztura bagātinātājus, kas palīdzēs ātrā veidā mazināt gāzes vēderā.
7.mai 2022
Pārsteidz mammu ar pankūkām Galette no izsmalcinātās Francijas, kuras radījusi ēdienu blogere Anna Birmane.
21.apr 2022
Lai zaudētu lieko svaru, nav nepieciešams badoties. Dietologi iesaka labāk ēst bieži, bet mazas porcijas. Izrādās, ka arī našķošanās ar dažādām uzkodām, var veicināt svara zudumu. Lai šādā veidā atbrīvotos no liekajiem kilogramiem, svarīgi ir ievērot šos četrus principus jeb noteikumus.
15.apr 2022
Finansiste un kulinārijas eksperte Ilze Auzeere dalījusies ar sacepuma recepti, kas radīta Lieldienu svētku galdam.
8.apr 2022
Uztura speciāliste Anna Rozīte sociālajā vietnē Instagram dalījusies ar padomiem, kā ikdienā uzturā vairāk iekļaut dārzeņus.
22.feb 2022
Fitnesa entuziaste un pavārgrāmatu "Zelta sastāvdaļa" autore Paula Freimane sociālajā vietnē Instagram dalījusies ar savu veselīgo proteīna batoniņu recepti.
11.jan 2022
Latviešu kulinārijas blogeris Pipars jeb Rojs Puķe savā Instagram profilā dalījies ar gardas un ļoti vienkāršas šokolādes kūkas recepti.
18.jūl 2021
Korejā populārais ielu ēdiens - Dalgona karamele - pēc būtības ir padomju laikos populārā cukurgailīša korejiešu versija.
20.jun 2021
Tas ir mīts, ka Jāņu siera siešanai neder veikala piens.
13.jun 2021
Jaunais dzīvesveids ir dzīvot mājās vairāk nekā jebkad agrāk. Un gribas, lai ir mājīgi, lai mājās būšana dara laimīgu un priecīgu, vai ne? Nav brīnums, ka viena no tendencēm, kas spilgti iezīmējās pagājušajā gadā, ir aizraušanās ar telpaugiem, īpaši pilsētnieku vidū. Kā augi var palīdzēt justies labāk?
11.jun 2021
Ātri un vienkārši pagatvojams deserts, pēc kura baudīšanas nebūs jāmocās sirdsapziņas pārmetumos par daudzajām uzņemtajām kalorijām.
5.jun 2021
Kēksiņi jeb mafini viennozīmīgi ir viens no bērnu vismīļākajiem ēdieniem, kas patīk arī vecākiem, jo tos ir ne tikai ātri un viegli pagatavot, bet arī gatavošanas procesā labprāt iesaistās mazie palīgi. Turklāt kēksiņos varam pievienot dažādas vērtīgas sastāvdaļas, kas ne tikai apmierinās kāri pēc kaut kā “garšīga”, bet arī sniegs vērtīgas uzturvielas un vitamīnus. Taču, kā pagatavot garšīgus un vērtīgus kēksiņus tad, ja pienu, olas vai glutēna produktus uzturā lietot nevaram?
4.jun 2021
Lai arī šogad vasaras sākums ir samērā gauss, nekas neliedz to padarīt patīkamāku un baudāmāku ar gardiem un viegli pagatavojamiem grila ēdieniem. Ja līdz šim augļi un ogas bija vairāk ierasti kā deserta sastāvdaļa, tad šosezon pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis aicina tos izmēģināt apvienojumā ar grilēšanai ierastajiem zivju, gaļas un veģetārajiem ēdieniem, tādējādi tiem piešķirot svaigu un oriģinālu akcentu. Lūk, piecas mutē kūstošu grilēto ēdienu receptes katrai gaumei, ko baudīt uz terases, mājas pagalmā vai kāda vasarīga izbrauciena noslēgumā pie dabas. Lai sākas piknika un grila sezona jebkuros laika apstākļos!
3.jun 2021
«Es esmu atradusi formulu, kas man der, ja gribu rūpēties par figūru un labu pašsajūtu – ja atsakos no miltiem un cukura, es burtiski mēneša laikā varu nomest daudz liekā svara,» saka aktrise, producente un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka.
29.mai 2021
Katram pārtikas produktam ir sava ieteicamā uzglabāšanas temperatūra. Elektropreču eksperti ir sagatavojuši padomus, kas palīdzēs samazināt pārtikas zudumus.
20.mai 2021
Tortillas var izmantot vienkārši kā uzkodu, no tām var veidot vrapus, ietinot tortillās dārzeņus, gaļu un sieru. Tortillas vari izmantot arī kā ātro picu pamatnes. Vispirms gan pagatavosim pašas tortillas.
19.mai 2021
«Sacensību dienā ieteicams izvēlēties tādu ēdienu, kas viegli pārstrādājas. Jo, sēžot mašīnā, drošības siksnas tiek pievilktas tik cieši, ka gandrīz nevar paelpot. Tāpēc nevajadzētu pieēsties tā, ka nevar paelpot,» smaidot saka titulētais rallijkrosa autobraucējs Reinis Nitišs, 2014. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 3. vietas ieguvējs.
16.mai 2021
«Ir cilvēki, kuriem virtuvē patīk eksperimentēt, un viņi tur izpaužas radoši, bet es esmu sapratusi, ka augstākā māksla ir pagatavot ēdienu precīzi pēc receptes,» saka aktrise un producente Leonarda Ķestere.