Pārsteidz mammu ar pankūkām Galette no izsmalcinātās Francijas, kuras radījusi ēdienu blogere Anna Birmane.
Sastāvdaļas:
- “Dobeles dzirnavnieka” Plāno pankūku maisījums
- Gabaliņš cietā siera
- Olas
- Sagriezti šķiņķa gabaliņi
- Sāls, pipari
Pagatavošana:
- Pankūku mīklu pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.
- Uzkarsē pannu. Uz pannas uzlej vienu kausiņu mīklas, ļauj tai izplūst pa visu pannas virsmu. Cep aptuveni 1 minūti.
- Pankūkai nedaudz atloka uz augšu visas četras malas, izveidojot kvadrāta formu.
- Pankūkas vidū uzsit veselu olu, uzber nedaudz sāli, piparus, uzliek vāku un ļauj olai savilkties. Apkārt olai uzber nedaudz sarīvētu sieru, uzliek šķiņķa gabaliņus vai citas piedevas pēc izvēles.