Lai labi garšo!
Sastāvdaļas:
- Kviešu milti: 450 g
- Piens: 70 g
- Minerālūdens: 130 g
- Eļļa: 30 g
- Sāls: 3 g
- Cukurs: 3 g
- Olas baltums: 0.1 gab
- Malta gaļa: 500 g
- Olas: 1 gab
- Malti melnie pipari: 2 g
Pagatavošana:
- Miltos iemaisa sāli, cukuru.
- Pielej pienu, minerālūdeni un samaisa.
- Pielej eļļu un mīklu kārtīgi izmīca.
- Atstāj uz pusstundu atpūsties.
- Tikmēr sagatvo pildījumu - maltai gaļai pieliek sāli, piparus, sīki sagrieztus sīplolus un samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu izrrulē un izspiež aplīšus.
- Uz katra apīša lie pildījumu un malas izspiež ciet.
- Ja pelmeņus nav paredzēts uzreiz vārīt, tos glabā saldētavā.
- Pelmeņus liek vārošā ūdenī un vāra, kamēr tie uzpeld virspusē.
Avots: cookbook.ilaipa.lv