Šādas kanēļu zvaigznītes Ziemassvētku laikā Britu karaliskās ģimenes konditors cep jau gadiem, bet tikai šogad - 2019. gada decembrī - Karaliskās ģiemene Instagram kontā atklāja, kā šos cepumus cep Bekingemas pilī.
Šī ir precīza recepte, ar kuru dalījās Britu Karaliskā ģimene, iztulkota latviski. Karaļnamā varbūt arī neuztraucas par cepumu atgriezumiem, bet man tā šķita izsķērdība. Tāpēc, cepot šos cepumus, sākumā katru zvaigznīti izspiedu no izrullētās mandeļu mīklas un tikai tad uz katras no tām uzklāju glazūru. Tas ļāva atlikumus pārmīcīt un izspiest jaunas zvaigznītes. Taču glītāk noteikti ir, rīkojoties pēc karaliskā konditora ieteikumiem.
Sastāvdaļas:
- Olas baltums: 2.4 gab
- Pūdercukurs: 360 g
- Citrona sula: 20 g
- Mandeļu milti: 300 g
- Mixed Peel (cukurotas citrusu miziņas): 115 g
- Citrons: 0.5 gab
- Kanēlis, malts: 12 g
- Maltas krustnagliņas: 1 g
Pagatavošana:
- 85 g olu baltuma, citrona sulas un pūdercukura sakuļ, līdz izveidojas noturīgas, stingras putas (apgriežot bļodu ar saputoto olu baltumu otrādi, tas nekrīt no bļodas laukā).
- Citā bļodā madeļu miltus samaisa ar garšvielām, sablenderētām cukurotām citrusu miziņām, norīvetu svaiga citrona mizu. Masā iemaisa aptuveni 2/3 no saputotās olu baltuma masas. Mīklu mīca līdz brīdim, kad to var savelkt bumbā.
- Tad to izrullē starp diviem cepamapāpīriem aptuveni 0,5 līdz 1cm biezumā un visu mīklu nosmērē ar atlikušo olu baltumu. Visu rullējumu ieliek ledusskapī aptuveni uz 1 stundu.
- Pēc stundas izņem no ledusskapja un ar formiņu izspiež zvagznītes vai citas figūriņas un liek cepties 160 grādos iespriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Ja iespējams, cepeškrāsni jānoregulē tā, lai cepšana notiek tikai no apakšas. Tas ļaus saglabāt glazūru baltu. Aptuveni pēc 12 lidz 15 minūtēm cepumi būs izcepušies.
- Tos pusstundu atdzesē uz pannas un tikai tad ņem nost.
- Aizvākotā traukā tie glabājas vairākus mēnešus.
Avots