Neparasti! Izmēģini Covid-19 pīradziņus latviešu gaumē

© pipars.lv

Sabiedrība ir nogurusi gan no piespiedu izolācijas, ko radījuši centieni ierobežot vīrusa Corona 19 izplatību un neziņa par to kad un kā tas viss beigsies. Cilvēki cenšas izklaidēt viens otru, rīkojot dažādas kampaņas un izaicinājumus soc vietnēs. Hoangs Tungs šefpavārs no Hanojas,savā kafejnīcas ēdienkartē iekļāvis burgeru, kura maizīte atgādina vīrusu Covid - 19! Mūsu valsts jaunākais kulinārijas blogeris Rojs, jeb plašāk zināms kā Pipars piedāvā sevis veidotu pīrādziņu recepti, kuri vizuāli atgādina vīrusa Corona 19 baktēriju!

Šī ir atbilde pasaulei, ka arī mēs Latvijā mākam pasmaidīt un pajokot, norāda Pipars: "Aicinu cilvēkus palikt mājās, pagatavot Corona pīrādziņus un iznīcināt tos apēdot! Šī aktivitāte sniegs nelielu atvieglojumu pašreizējai krīzei, uz brīdi ļaus piemirst ikdienas problēmas un galvenais, pabaros jūsu ģimeni!"

Sastāvdaļas (6 porc.):

  • 500g rauga mīkla;
  • 500g maltā gaļa (liellopu, liellopu-cūkgaļas);
  • 100g saldēti zaļie zirnīši;
  • 100g saldēti burkāni;
  • 1 sīpols;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • kaltētas garšvielas (pēc izvēles);
  • 1 ola;
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

1. Gatavo pildījumu. Sīpolu un ķiplokus sasmalcina. Burkānus un zirnīšus atlaidina.

Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno malto gaļu, apcep. Pievieno pēc garšas sausās garšvielas, sāli un svaigi maltus piparus. Cep līdz gaļa ir gatava. Pašās beigās pievieno zirnīšus un burkānus.

2. Mīklu pārliek uz pārkaisītas ar miltiem darba virsmas un sadala 7 vienādāš daļās. No sešām bumbām veido pīrāgus - katru izrullē, pa vidu kārto pildījumu, uzloka malas uz augšu un veido apaļu bumbu. Bumbas kārto uz cepešpannas ar savienojuma vietu uz leju.

No pēdējās mīklas bumbas veido "adatiņas", kuras sastiprina uz pīrāgu augšējās daļas. Lai tos būtu vieglāk piestiprināt, savienojuma vietu saslapina ar ūdeni.

3. Nelielā bļodā sakuļ olu un uzmanīgi apsmērē pīrāgus. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apm. 30 min.

4. Pasniedz gan siltus ar zaļiem salātiem, gan aukstus.

Svarīgākais