Garda un uzturvielām bagāta ēdienreize, kas neaizņem daudz laika pagatavošanā ir lielisks veids, kā uzturēt sevi labā formā un parūpēties par to, ka dienas laikā uzņemam visas nepieciešamās uzturvielas. Tādēļ fitnesa entuziaste un pavārgrāmatas “Zelta sastāvdaļa” autore Paula Freimane dalās ar vasarīgu recepti, kas noderēs gan ikdienā, gan rīkojot dārza ballīti ar draugiem.
“Dzīvojot veselīgi un rūpējoties par to, ko liekam uz sava šķīvja, būtiskākais priekšnosacījums ir sabalansēts un pilnvērtīgs uzturs, jo tas ir tas, kas nepieciešams mūsu ķermenim. Esmu mēģinājusi no sava uztura izslēgt maizi, taču nekādas izmaiņas ne pašsajūtā, ne izskatā nejutu, tādēļ atsāku savu ikdienas uzturu papildināt ar pilngraudu maizi vai maizi ar dažādām vērtīgām piedevām. Vairāk pievēršu uzmanību tam, ko lieku uz maizes virsū,” atklāj Paula
Šis burgers ies pie sirds tiem, kam kārojas sulīgu, barojošu, spēcinošu un dārza labumiem pildītu burgeru, kas būs figūrai draudzīgs un pēc ēšanas neatstās ar vainas apziņu. Liesais tītara gaļas burgers kopā ar vērtīgajām “Fazer” rudzu pilngraudu doniņām, kuru sastāvā ir 84% rudzu pilngraudi, būs lielisks enerģijas un olbaltumvielu avots visai dienai, kā arī noteikti būs starmešu gaismā nākamajā dārza ballītē!
Samaļ gaļu un sīpolu, pievieno gaļai garšvielas. Uzkarsē pannu un ielej tajā nedaudz olīveļļas.
Ar rokām no gaļas veido 4 vienādas burgeru formiņas un augstā temperatūrā apcep gaļu no abām pusēm pāris minūtes.
Tad temperatūru samazina un liek vāku, atstāj uz 6-8min (galvenais gaļu ir nepārcept).
Tikmēr uztaisa mērcīti. Grieķu jogurtam pievieno smalki sagrieztas dilles, iespiež ķiploku, sāli un piparus.
Sagriež avokado un ripiņās tomātu, marinētu gurķi. Kad gaļa ir gatava, sāk taisīt burgerus. Uz doniņām liek salātlapu, tad gaļu. Pa virsu gaļai liek tomāta šķēli un pārlej to ar mērci.
Mērcē saliek avokado un marinētu gurķi, pēdējo pāri visam liek rudzu pilngraudu doniņu un gatavs!