4 interesanti veidi, kā izmantot avenes

Kadrs no video © pixabay

2.lapa

Kadrs no video / YouTube

3. Aveņu sorberts

Vajadzēs:

  • 750 gramus avenes
  • 150 gramus cukura
  • 2 tējkarotes glikozes
  • 1/2 tējkaroti vaniļas ekstrakta
  • Saldējuma maisītāju

Blenderī samaļ avenes līdz viendabīgai masai.

Kadrs no video / YouTube

Iegūto masu notecina sietā un ar karoti samaisa, lai iegūtu pēc iespējas vairāk šķidruma.

Kadrs no video / YouTube

Aptuveni ceturto daļu no šķidruma ielej katliņā, kurā pievieno cukuru un divas tējkarotes glikozes šķidruma, kas nopērkams veikalos. Beigās pievieno 1/2 tējkaroti vaniļas ekstrakta.

Kadrs no video / YouTube

Visu liek uz mazas uguns un maisa līdz cukurs ir izkusis. Kad cukurs ir izkusis, šķidrumu ielej atpakaļ bļodā un visu kārtīgi samaisa.

Kadrs no video / YouTube

Masu ielej plastmasas trauciņā un uz vairākām stundām ieliek ledusskapī. Tad sasalušo masu liek saldējuma maisītāja un kārtīgi sajauc.

Kadrs no video / YouTube

4. Mājās pagatavojama aveņu limonāde

Vajadzēs:

  • Aptuveni krūzi aveņu
  • 5-6 ēdamkarotes cukura
  • Ūdeni
  • Ledu
  • 1/2 krūzi citrona sulas
  • Citronu

Avenes ievieto katliņā, kur tām pievieno cukuru. Visu kārtīgi samaisa.

Kadrs no video / YouTube

Klāt pielej nedaudz ūdens un liek sildīties uz plīts un maisa aptuveni 10 minūtes līdz kamēr izšķīst ogas.

Kadrs no video / YouTube

Caur sietiņu nokāšs šķidrumu un ļauj tam atdzesēties.

Kadrs no video / YouTube

Limonādes krūkā aptuveni līdz trešdaļai saber ledu, kam uzlej aptuveni puskrūzi citrona sulas. Tad pievieno aptuveni 2/3 tikko iegūtā aveņu sīrupa. Visbeidzot pievieno pāris šķēlītes citrona un ūdeni.

Kadrs no video / YouTube

Dzērienam ļauj 15 - 20 minūtes atdzesēties. Tā kā dzēriens ir taisīts no dabīgām izejvielām, to ir ieteicams izdzert tuvāko 3-4 stundu laikā.

Kadrs no video / YouTube

Pats savām rokām

Aukstā un vējainā laikā lūpas ātri vien var kļūt sausas, tāpēc par tām nepieciešams īpaši parūpēties. Pagatavo lūpu balzāmu, lai tās būtu mīkstas.