Sākums

19.mar
Lai gan lielākā daļa iedzimto gēnu tiek nodoti no abiem vecākiem, dažas lietas ir tieši saistītas ar māti. Šoreiz noskaidrojam, kuras iezīmes mēs varam pārmantot tikai no mātes.
18.mar
Kuram gan nepatīk labi paēst? Garšīgs ēdiens ir viena no dzīves lielākajām baudām. Modes mākslinieks Kašers piebilstu – ne tikai garšīgs, bet arī daudz! Kaut arī gatavošana nav viņa spēcīgākais talants, viņš izmēģina jaunu recepti kopā ar "Rimi" gardēdi Normundu Baranovski.
18.mar
Kamēr mugura nesāp un jūtas labi, mēdzam pat piemirst, cik svarīga ir tās veselība. Muguras veselība un laba stāja ir ļoti būtiska ne vien kopējai pašsajūtai, bet arī tam, kā jūtas mūsu iekšējie orgāni un viss organisms. Par to, kā rūpēties par muguras veselību un mazināt muguras sāpju risku, stāsta eksperte, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārste, algoloģe, akupunktūras ārste un fizioterapeite Ingrīda Tambora un farmaceits Konstantīns Čerjomuhins.
17.mar
Lai pēdējā brīdī nebūtu izmisīgi jārakņājas pa skapi, meklējot piemērotu tērpu un apavus, ilgtspējas karjeras konsultante Evija Šalte iesaka iespējamai intervijai gatavoties jau laikus. Iespējams, pat brīdī, kad ir nosūtīts CV potenciālajam darba devējam.
17.mar
Viens no apģerba gabaliem bez kura teju ikviens nespēj iedomāties savu ikdienu ir apakšveļa. Tās valkāšanai ir daudz plusu, tostarp mēs pasargājam savu dzimumorgānus no infekcijām, netīrumiem. Tomēr izrādās, ka arī apakšveļas nenēsāšanai var būt dažādi ieguvumi.
16.mar
Bieži vien izceļot dabai draudzīgus tīrīšanas līdzekļus tiek pieminēts etiķis. Tas ir lēts un efektīvs tīrīšanas līdzeklis! Ar tā palīdzību varam atbrīvoties no dažādiem traipiem uz dažādām virsmām. Tomēr ir lietas jeb virsmas, kuras nebūtu ieteicams tīrīt ar etiķi!
16.mar
Čia sēklu pudiņu ierasti gatavojam no piena, vai tas būtu govs piens, vai augu dzēriens. Izrādās, ka šo desertu jeb pudiņu var pagatavot arī tad, ja netiek izmantots jebkāda veida piens.
15.mar
Farmaceite Zane Melberga skaidro atšķirības starp dienas krēmu un nakts krēmu, un kāpēc būtiski ievērot atšķirīgu lietošanu.
15.mar
Parasti, izejot no mājām, mēs novērtējam savu izskatu no galvas līdz kājām un pārliecināmies, ka viss ir ideāli. Reizēm mūsu acīm steigā var paslīdēt garām kāda neliela detaļa, kas var nebūt glaimojoša. Dažreiz pat pati mazākā, niecīgākā detaļa/kļūme var pilnībā sabojāt izskatu. Eksperti apkopojuši septiņas lietas, kas var sabojāt jūsu koptēlu un padarīt to citu acīs nevīžīgu.
13.mar
Pastāv uzskats, ka rozmarīna tējas dzeršana var veicināt matu augšanu. Bet vai tas ir tiesa?
13.mar
Čia sēklas tiek uzskatītas par īstu superēdienu, pateicoties tajā esošajam lielajam šķiedrvielu daudzumam un niecīgajam kaloriju daudzumam, un augu olbaltumvielām. Uztura speciālisti iesaka cilvēkiem, kuri vēlas zaudēt lieko svaru, iekļaut savā uzturā šīs labās sēkliņas. Vispopulārākais veids, kā notiesāt čia sēklas, ir pagatavot čia sēklu pudiņu. Bet, kur vēl izmantot šīs sēklas? 
12.mar
Dienas un nakts sejas krēmi ir būtiska un šķietami jau ierasta mūsdienu skaistumkopšanas rutīnas sastāvdaļa, taču tas nemazina jautājumus par to, vai dienas krēma vietā var lietot nakts krēmu un otrādi. Tiecoties pēc veselīgas sejas ādas, ir nozīmīgi izprast formulējumu – dienas un nakts – fundamentālo atšķirību, jo tā sakņojas zinātnē par ādas dabiskajiem cikliem un reakciju uz vides stresa faktoriem. Farmaceite Zane Melberga skaidro galvenās atšķirības starp dienas krēmu un nakts krēmu, un kāpēc būtiski ievērot atšķirīgu lietošanu.
12.mar
Domājot par svara zaudēšanu, svarīgi ir sportot un ēst veselīgi. Lai svara zaudēšanas procesā neatteiktos pavisam no dažādiem gardiem produktiem, ir izdomāta neviena vien alternatīva. Veikalu plauktos varam atrast daudzu iemīļotu produktu liesākas versijas. Bet vai tās vienmēr ir labākas? To skaidro uztura speciāliste Laura Vainesa.
11.mar
Šī būs pavisam vienkārša viltotā kaviāra pagatavošanas recepte. Gatavošana aizņems vien 10 minūtes, bet mieloties varēsiet ar gardo viltoto kaviāru jau pēc stundas. Šis būs piemērots kaviārs tiem, kuriem negaršo jūras produkti vai tiem, kuri izvairās no to ēšanas! Izmēģiniet!
11.mar
Atmiņas pasliktināšanās ir viens no simptomiem, kuru ilgstoši cilvēki cenšas ignorēt, norakstot to uz pārāk lielu slodzi darbā, nogurumu vai neizgulēšanos. Tikai brīdī, kad atmiņas traucējumu dēļ gadās nokavēt kādu patiešām svarīgu pasākumu, aizmirst par būtisku sapulci vai parādās grūtības atcerēties priekšmetu nosaukumus, cilvēks saprot – joki mazi – laiks atmiņai pasniegt glābšanas riņķi! Farmaceite Alīna Fleišmane skaidro iemeslus, kādēļ atmiņa mēdz pasliktināties un dalās ieteikumos, kā atmiņu uzlabot.
10.mar
Keksiņi ir gardi ne tikai to saldajā versijā, bet arī sāļajā. Izmēģiniet šos sāļos Vidusjūras keksiņus!
10.mar
Runājot par sāls lietošanu uzturā, ir skaidrs, ka pieaugušam cilvēkam dienā nebūtu ieteicams uzņemt vairāk nekā 5 g sāls, lai nekaitētu nierēm un nepaaugstinātu asinsspiedienu. Taču, ja sākusies vemšana vai caureja, ja ir karsti un cilvēks pārmēru svīst vai pat notikusi pārkaršana, arī tad, ja sākušās iesnas vai klepus, sālsūdens kļūst par vienu no palīgiem, kas ļauj atgūt normālu pašsajūtu. Farmaceite Ivanda Krastiņa skaidro, kādās situācijās sālsūdeni iesaka lietot iekšķīgi, ārīgi, kompresēs, vannās un inhalācijās.
9.mar
Reizēm izspiest sulu no vesela citrona nav viegli, nepieciešams pielikt visai lielu spēku. Ja jums mājās nav citrusaugļu sulu spiede, tad šis process, iegūt citronu sulu, var būt vēl grūtāks. Mums ir ideja, kā šo darbiņu atvieglot.
9.mar
IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus atklāj pavasara tendences interjera dizainā un dalās idejās, kā vienkārši atsvaidzināt mājokli, sagaidot pavasari.
8.mar
Lai grieztie ziedi ilgāk vāzē saglabātos svaigi par tiem ir jārūpējas. Svarīgi ir ne tikai apgriezt ziedu kātiņus un nomainīt vāzē ūdeni, bet arī tos "pabarot". Reizēm iegādājoties veikalā ziedus tiem nāk līdzi maza paciņa, kurā iekšā ir balts pulveris jeb barība ziediem, kas palīdz tiem ilgāk saglabāties svaigiem. Šādu te ziedu barību varat arī mājās pagatavot pats!
8.mar
Kolagēnu saturoši uztura bagātinātāji pēdējos gados ir kļuvuši īpaši populāri gan skaistumam – ādas, matu un nagu stiprināšanai, gan locītavu atbalstam. Kas ir kolagēns, kas norāda uz tā trūkumu, vai varam to uzņemt ar uzturu un kā izvēlēties sev piemērotāko kolagēnu? Skaidro eksperte, ģimenes ārste Zane Zitmane un farmaceite Ilze Priedniece.
7.mar
Cepti kartupeļi paši par sevi ir gardi, bet, lai tos padarītu vēl gardākus, daudzi izmanto speciālas garšvielas, kuras tieši paredzētas šim ēdienam. Nepērciet veikalā gatavus garšvielu maisījumus, ja to varat pagatavot pats! Šādi perfekti zināsiet, kas ir jūsu garšvielu maisījumā un varēsiet to pagatavot tā, kā jums labāk tīk!