Vidusjūras sāļo keksiņu recepte

© Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Keksiņi ir gardi ne tikai to saldajā versijā, bet arī sāļajā. Izmēģiniet šos sāļos Vidusjūras keksiņus!

Vajadzēs:

  • sviests vai eļļa formiņas ieziešanai.

Sausās sastāvdaļas:

  • 300 g miltu;
  • 1 1/2 tējk. cepamā pulvera;
  • 1/2 tējk. sodas;
  • 1/2 tējk. sāls.

Slapjās sastāvdaļas:

  • 1 ola;
  • 250 ml piena;
  • 60 g skābā krējuma;
  • 60 ml eļļas;
  • 1 sasmalcināta ķiploka daiviņa.

Piedevas:

  • 200 g rīvēta čedaras siera;
  • 75 g fetas siera*;
  • 1/2 gl šķēlītēs sagrieztas zaļās olīves*;
  • 1/2 gl saulē kaltētu tomātu*;
  • 1/2 gl grillētas paprikas*;
  • 1/2 gl sagrieztu lociņu*;
  • eļļa.

* - ar zvaigznīti atzīmētās sastāvdaļas nav obligātas. Varat kādu no tām nepievienot, vai pievienot sev vēlamā daudzumā, neskatoties uz norādīto sastāvdaļu daudzumu.

Pagatavošana:

1. Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 180 grādiem.

2. Ņemiet keksiņu formu un iesmērējiet to ar kausētu sviestu vai eļļu. Šo soli nepieciešams veikt, lai izcepot keksiņus, tie viegāk iznāktu laukā no formas.

3. Sajauciet kopā visas sausās sastāvdaļas.

4. Citā bļodā sajauciet kopā visas slapjās sastāvdaļas.

5. Pievienojiet slapjās sastāvdaļas klāt sausajām un visu kārtīgi samaisiet kopā.

6. Masai klāt pievienojiet sieru un izvēlētās piedevas. Atkal visu kārtīgi samaisiet kopā.

7. Pildiet mīklu keksiņu formās.

8. Cepiet keksiņus aptuveni 25 minūtes līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.

Avots

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais