Kā ir patiesībā? Dietoloģe kliedē populārus mītus par veselīgu uzturu

© PantherMedia/Scanpix/LETA

Krievijas ārste - dietoloģe Albina Komisarova kliedējusi vairākus populārus mītus par veselīgu uzturu. Par to viņa vēsta savā Instagram kontā.

Pirmkārt, ārste pauž - ja vēlaties, varat izlaist brokastis, jo pašlaik uztura speciālistiem nav datu, kas nepārprotami apstiprinātu vai atspēkotu kaitējumu, ko rada atteikšanās no brokastīm.

Pēc Komisarovas domām, ja cilvēks ir pieradis neēst brokastis, tad nav nepieciešams sevi piespiest un tādējādi bez prieka uzņemt kalorijas.

PantherMedia/Scanpix/LETA

Otrkārt, uztura speciāliste kliedē mītu, ka ogļhidrātu lietošana vakarā ir kaitīga: viņa raksta, ka pārtika tiek absorbēta neatkarīgi no diennakts laika, svarīgs ir tikai apēsto ogļhidrātu daudzums. Pēc viņas teiktā, tas ir eksperimentāli apstiprināts.

PantherMedia/Scanpix/LETA

Treškārt, Komisarova iesaka nepiespiest sevi izdzert divus litrus ūdens dienā. “Ūdens patēriņam nav normu. Ir normas šķidruma uzņemšanai, tas ir ūdens un visi bezalkoholiskie, vēlams, nesaldināti dzērieni. Un arī ēdiens, ” viņa raksta.

PantherMedia/Scanpix/LETA

Ceturtkārt, ēdienreižu skaits dienā neietekmē svara zudumu, uzskata dietoloģe. Jūs varat ēst trīs reizes dienā, bet jūs varat ēst arī piecas reizes, ir svarīgs porcijas lielums.

PantherMedia/Scanpix/LETA

Ārste ir arī pārliecināta, ka svara zaudēšana ir iespējama bez īpašiem rituāliem, piemēram, glāzes ūdens ar citronu no rīta un uztura bagātinātāju lietošanas pirms un pēc treniņa. "Tas viss ir tikai haoss, kas tiek radīts ap galveno ideju - ēst veselīgi un būt fiziski aktīvam," secina uztura speciāliste.

Avots

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.