Uztura speciāliste nosauc 4 produktus, kas palīdzēs paaugstināt D vitamīna līmeni

© pexels.com

Britu uztura speciāliste Signe Svanfelde nosaukusi četrus labākos pārtikas produktus, kas varot palīdzēt palielināt D vitamīna uzņemšanu, raksta "The Mirror".

pexels.com

1. Treknas zivis

Piemēram, lasis, forele un skumbrija ir vieni no labākajiem D vitamīna avotiem, norāda S. Svanfelde. Lasī ir aptuveni 12,5 mikrogrami D vitamīna uz 100 gramiem, bet D vitamīna daudzums zivīs parasti ir atkarīgs no pašas zivs uztura, atklāj uztura speciāliste.

pexels.com

2. Olu dzeltenums

Tiem, kas neēd zivis, nākamais labākais D vitamīna avots ir olu dzeltenumi. Tajos ir aptuveni četri mikrogrami D vitamīna uz 100 gramiem produkta, norāda speciāliste.

pexels.com

3. Sēnes

Lai gan D vitamīna daudzums augu izcelsmes avotos ir diezgan zems, sēnes, kas pakļautas UV gaismai, mēdz saturēt veselīgu D vitamīna daudzumu, atzīmē S. Svanfelde.

pexels.com

4. Stiprināts piens/augu izcelsmes piens

Daži pieni vai augu izcelsmes pieni ir stiprināti, lai tajos paaugstinātu D vitamīna līmeni, norāda uztura speciāliste.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!

Svarīgākais