10 neveselīgākie pārtikas produkti un dzērieni

© pexels.com

Bieži vien viss, kas šķiet ļoti garšīgs, ir arī neveselīgs. Tas ir apburtais loks! Šoreiz LifeHacks.lv apkopoja 10, ekspertu prāt, neveselīgākos pārtikas produktus un dzērienus uz pasaules, kā arī iemeslus tam, kāpēc šie produkti tiek uzskatīti par neveselīgiem un ar tiem nevajadzētu aizrauties!

pexels.com

1. Saldējums

Iemesls, kāpēc šis produkts ir neveselīgs: lielākā daļa veikalā nopērkamie saldējumi satur ļoti lielu cukura daudzumu.

Veselīgāka produkta alternatīva: sorberti, sulas saldējumi.

pexels.com

2. Čipsi

Iemesls, kāpēc šis produkts ir neveselīgs: kartupeļu čipsi lielākoties ir sāls bagāti, tie satur mākslīgās krāsvielas un ir ar ļoti zemu šķiedrvielu daudzumu.

Veselīgāka produkta alternatīva: čipsi, kas gatavoti no pākšaugiem vai ir ar mazāku sāls daudzumu.

pexels.com

3. Tortiljas čipsi

Iemesls, kāpēc šis produkts ir neveselīgs: satur daudz sāls, mākslīgās krāsvielas un ir ar zemu šķiedrvielu daudzumu.

Veselīgāka produkta alternatīva: tortiljas čipsi, kas gatavoti no pākšaugiem un ir ar samazinātu sāls daudzumu.

pexels.com

4. Ātri pagatavojamās nūdeles

Iemesls, kāpēc šis produkts ir neveselīgs: satur ļoti daudz sāls.

Veselīgāka produkta alternatīva: izvēlieties pilngraudu ātri pagatavojamās nūdeles vai rīsus.

pexels.com

5. Kūkas

Iemesls, kāpēc šis produkts ir neveselīgs: veikalos nopērkamās kūkas satur lielu pievienotā cukura daudzumu un tai pat laikā arī mākslīgās krāsvielas, konservantus.

Veselīgāka produkta alternatīva: ieteicams kūkas cept pašiem un sekot līdzi cukura daudzumam.

pexels.com

6. Krekeri

Iemesls, kāpēc šis produkts ir neveselīgs: krekeri tiek gatavoti no rafinetiem miltiem, tiem tiek pievienotas klāt mākslīgās krāsvielas un konservanti.

Veselīgāka produkta alternatīva: izvēlieties griķu krekerus, tie būs daudz veselīgāki, jo nesaturēs lipekli.

pexels.com

7. Gaļas izstrādājumi

Iemesls, kāpēc šis produkts ir neveselīgs: dažādas desas, cīsiņi u.c. satur tādas pārtikas piedevas un konservantus kā nātrija nitrītu, nātrija nintrātu un nātrija fosfātu.

Veselīgāka produkta alternatīva: labāk izvēlieties dārgākus produktus, bet tādus, kuri ir gatavoti no "tīras" gaļas un kuriem nav pievienoti klāt konservanti.

pexels.com

8. Cepumi

Iemesls, kāpēc šis produkts ir neveselīgs: satur daudz cukura, mākslīgos aromatizētājus un mākslīgās krāsvielas.

Veselīgāka produkta alternatīva: izvēlieties pilngraudu cepumus, kuriem nav pievienots klāt cukurs vai tā apjoms ir pavisam neliels.

pexels.com

9. Ātro ēdināšanas iestāžu piedāvātie smūtiji

Iemesls, kāpēc šis produkts ir neveselīgs: satur daudz cukura, bet maz šķiedrvielu.

Veselīgāka produkta alternatīva: gatavojiet smūtijus pats, izmantojot dažādus augļus, dārzeņus, proteīna pulveri, riekstu sviestu, pienu u.c. sastāvdaļas.

pexels.com

10. Ātro ēdināšanas iestāžu piedāvātie frī kartupeļi

Iemesls, kāpēc šis produkts ir neveselīgs: ir īsta tukšo kaloriju, sāls un tauku "bumba".

Veselīgāka produkta alternatīva: cepiet frī kartupeļus mājās un centieties neizmantot lielu garšvielu daudzumu, tāpat veselīgākais veids, kā pagatavot frī kartupeļu, ir cept to Air fryer jeb karstā gaisa friterī.



Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais