Kā zināms, tad sāls tiek uzskatīts par "balto nāvi". Un tam ir savs iemesls! Ikdienā patērējot uzturu ar lielu sāls daudzumu, var rasties dažādas veselības problēmas, tai skaitā augsts asinsspiediens, palielinās sirdslēkmes un insulta risks, tiek noslogotas nieres u.c.
Viens no veidiem, kā ierobežot sāls patēriņu, ir to mazāk pievienot klāt ēdieniem to gatavošanas procesā. Tomēr ir arī lietas, kuras nevaram ietekmēt. Daudziem gataviem pārtikas produktiem, kurus varam nopirkt lielveikalos, jau ir klāt pievienots sāls. Tāpēc svarīgi ir izvērtēt, kādus produktus pērkam, lai neuzņemtu pārāk lielu sāls daudzumu.
Veselības ministrija norāda, ka ieteicamais sāls jeb NaCl daudzums dienā pieaugušajam ir ne vairāk kā 5 grami.
Lai izvairītos no pārlieku liela sāls patēriņa, ieteicams ēdienus gatavot mājās, ēst vairāk svaigus un neapstrādātus produktus, ēdienu garšu uzlabot ar garšaugiem, samazināt jau veikalos nopērkamo gatavo produktu patēriņu, tāpat arī neaizrauties ar dažādiem neveselīgiem ēdieniem.
Tāpat ieteicams pētīt produktu sastāvu, izvairoties no produktiem ar augstu pievienotā sāls daudzumu.
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.