Uzziniet, kādu labumu veselībai var sniegt ķirši un kāpēc tos šobrīd ieteicams ēst ikvienam!
Ķirši ir bagāti ar antioksidantiem, īpaši antocianīniem un kvercetīnu. Šie savienojumi palīdz cīnīties pret oksidatīvo stresu un iekaisumiem, potenciāli samazinot hronisku slimību risku.
Saskaņā ar "Sleep Foundation" teikto, melatonīna daudzums skābajos ķiršos var palīdzēt uzlabot miega kvalitāti. Melatonīns ir hormons, kas regulē miega un nomoda ciklu.
Pētījumi liecina, ka antocianīni, kas atrodami ķiršos, var palīdzēr mazināt iekaisuma marķierus organismā. Regulāra ķiršu ēšana, iespējams, var atbalstīt locītavu veselību un mazināt ar iekaisuma slimībām saistīto diskomfortu.
Skābajos ķiršos esošie antioksidanti var palīdzēt organismam atjaunoties pēc smagām fiziskām aktivitātēm. Ķiršu iekļaušana uzturā pēc treniņa var palīdzēt mazināt muskuļu sāpes.
Ķirši ir lielisks C vitamīna avots. Viena tase sarkano ķiršu bez kauliņiem satur 25 % no dienā ieteicamā C vitamīna daudzuma.
Ķirši ir labs šķiedrvielu avots. Aptuveni viena tase ķiršu nodrošinās organismu ar trīs gramiem šķiedrvielu. Šķiedrvielas palīdz uzturēt veselīgu gremošanas sistēmu un palīdz regulēt zarnu kustību, novērst aizcietējumus.
Ķirši ir lieliskas ogas, kuras ēst, ja vēlaties zaudēt svaru, jo tie satur daudz šķiedrvielu un ūdens. Turklāt ķiršu dabiskais saldums var apmierināt tieksmi pēc saldumiem. Vienā glāzē sarkano ķiršu (bez kauliņiem) ir aptuveni 85 kalorijas, trīs grami šķiedrvielu un daudz ūdens. Tā būs sātīga un veselīga uzkoda starp ēdienreizēm.
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.