8 ēdieni, kurus nedrīkst atkārtoti sildīt, lai nekaitētu veselībai

© Pexels

Lai cik garda un veselīga ir maltīte, tā var zaudēt savas vērtīgās īpašības, ja to atkārtoti silda mikroviļņu krāsnī. Dažreiz tas var beigties arī ar saindēšanos. Šos astoņus veselīgos produktus nav ieteicams atkārtoti sildīt, lai izvairītos no saindēšanās riska.

Pexels

1. Kartupeļi

Vairākkārt sildot kartupeļus, tie zaudē garšu, kā arī ievērojami mazinās to veselīgās īpašības. Kā norāda "Independent", atkārtoti sildīti kartupeļi folijā istabas temperatūrā var būt par cēloni arī botulismam (botulisms ir toksiska uztura infekcija, kas rodas uzturā lietojot inficētus pārtikas produktus).

Kartupeļu biezputru un kartupeļus frī vislabāk apēst uzreiz, bet vārītu kartupeļu pārpalikumus var pievienot salātiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Alkoholiķis ir cilvēks, kurš lieto alkoholiskos dzērienus pārmērīgā daudzumā, nespēj to kontrolēt un pats saviem spēkiem nespēj atteikties no grādīgo dzērienu malkošanas. Nav definēts viens alkoholisma cēlonis, kuru varētu attiecināt uz visiem, kas slīgst atkarībā. Alkohola atkarību var veicināt dažādi faktori. Šoreiz aplūkosim piecus faktorus, kuri var veicināt atkarību no alkohola!

Svarīgākais