Uztura speciāliste nosauc 5 ieguvumus veselībai no medus

© pexels.com

Nav noslēpums, ka medum ir pozitīva iedarbība uz mūsu veselību, taču bez palīdzības vīrusu laikā, tam piemīt arī citas ārstnieciskas īpašības. Uztura speciāliste Sintija Sasa nosaukusi piecus ieguvums veselībai no medus.

pexels.com

1. Medus nodrošina nepieciešamās barības vielas

Papildus dabiskajam cukuram un antioksidantiem, medus satur arī fosforu, kalciju, kāliju un magniju.

Lai gan medus nepievienos lielu daudzumu barības vielu uzturam, tas noteikti nav arī tukšo kaloriju avots.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais