4 pārsteidzoši veidi, kā izmantot jūras sāli veselības uzlabošanai

© pexels.com

Jūras sāls visbiežāk tiek izmantots iesnu ārstēšanai, taču patiesībā tam ir daudz plašāks pielietojums. Tā, piemēram, jūras sāls vannas ir pazīstamas ar savām terapeitiskajām un ārstnieciskajām īpašībām, kā arī spēju mazināt stresu. Kādas ir jūras sāls vērtīgās īpašības un kā to izmantot ikdienā, skaidro sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa.

“Jūras sāli iegūst, iztvaicējot jūras vai sālsūdens ezeru ūdeni, savukārt vārāmo sāli iegūst raktuvēs, tas tiek vairāk apstrādāts, turklāt tam tiek pievienots jods. Jūras sāls ir bagātāks ar dažādiem minerāliem - nātriju, kāliju, dzelzi, fosforu, magniju, cinku, selēnu, bromu, kalciju un fluoru. Tieši augstās minerālu koncentrācijas dēļ tam piemīt antiseptiskas īpašības, kas labvēlīgi iedarbojas uz dažādām ādas problēmām un locītavu kaitēm, kā arī palīdz pret augšējo elpošanas ceļu iekaisumiem,” stāsta farmaceite Ivanda Krastiņa.

pixabay


1. Kompreses infekcioziem ādas bojājumiem

Jūras sāls vannas sadziedē dažādas iekaisīga rakstura ādas problēmas - tulznas, noberzumus, mazus ievainojumus -, tos dezinficējot un neļaujot vairoties baktērijām, tādējādi veicinot ātrāku sadzīšanas procesu. Pie infekcioziem ādas bojājumiem var lietot arī sāls kompreses, kuras dezinficē un ar savu osmotisko iedarbību (ūdeni izvadošajām īpašībām) mazina tūsku, iznīcina baktērijas un uzlabo dzīšanu. Sāls kompreses lieliski noderēs, piemēram, furunkulu gadījumā, pie nosacījuma, ka tā diametrs nepārsniedz 1,5 cm. Jāizšķīdina 4 ēdamkarotes sāls uz 1 litru ūdens, jāsamitrina komprese un jātur uz augoņa. Jāatkārto vairākas reizes dienā, līdz bakteriālais iekaisums tiek iztīrīts un furunkuls izzūd.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais