RECEPTE: imunitātēs stiprinošā tēja

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Ziemas laikā mums nepieciešams īpaši parūpēties par savu imunitāti, lai nesasirgtu ar dažādiem vīrusiem. Imunitāti var stirpināt dažādi. Šoreiz iesakām pamēģināt pagatavot gardu un tajā pašā laikā imūnsistēmai ļoti noderīgu tēju.

Vajadzēs:

  • 4 gl. ūdens;
  • aptuveni 5 cm ingvera;
  • 8 - 10 rozīnes;
  • aptuveni 5 cm kanēļa standziņu;
  • 1 lauru lapu;
  • 7 - 8 krustnagliņas;
  • 7 - 8 melnos piparus;
  • 4 kardamona sēklas;
  • 1/2 tējk. kurkuma pulveri;
  • 4 - 5 tulsi tējas lapiņas vai piparmētru lapiņas;
  • 1 ēdk. cukura.

Pagatavošana:

1. Katlā ielejiet ūdeni un lieciet uz plīts karsēties.

2. Nomizojiet un piestā sastampājiet ingveru.

3. Kad ūdens ir sācis vārīties, pievienojiet tam klāt ingveru, rozīnes, kanēļa standziņu, lauru lapu, krustnagliņas.

4. Piestā sastampājiet melnos piparus un pēc tam tos pievienojiet klāt ūdenim.

5. Katliņā pārējām sastāvdaļām pievienojiet klāt kardamonu, kurkuma pulveri, tējas lapiņas.

6. Vāriet tēju uz lēnas uguns tik ilgi, līdz tā ir zaudējusi pusi no iepriekšējā daudzuma jeb ūdens ir iztvaikojis un katliņā ir samazinājies šķidruma daudzums.

7. Pēc tam tējai pievienojiet klāt cukuru. Kad tas izkusis, tad varat tēju noņemt no uguns un izkāst caurdurī.

Tējai klāt varat pievienot arī nedaudz citronu sulu!

Avots

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais