Baudi kopā ar mīļoto! Zemeņu-kokosriekstu dzirkstošais kokteilis

© Publicitātes foto

Ja mīlestības mēnesī vēlaties reibt ne tikai no mīlestības tuvuma, bet arī no kāda eleganta un gaumīga dzēriena, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā dzirkstoša Mīlestības svētku kokteiļa recepti!

Zemeņu-kokosriekstu dzirkstošais kokteilis

Sastāvdaļas (2 glāzēm)

  • 150 g svaigu vai saldētu zemeņu
  • 150 g kokosriekstu piena
  • sula no ¼ laima
  • 1 ēdamk. medus
  • atdzesēts pussauss dzirkstošais vīns (glāžu papildīšanai, daudzumu var variēt)
  • ledus
  • timiāna zariņi rotāšanai

Pagatavošana

  1. Sablenderē zemenes ar kokosriekstu pienu, laima sulu un medu līdz viendabīgai konsistencei.
  2. Lej glāzēs, pievieno ledus un atlikušo glāzes daļu piepildi ar dzirkstošo vīnu.
  3. Rotā ar timiāna zariņu un pasniedz.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais