Kas jāņem vērā, lai gaļa kļūtu maiga un sulīga

© Pixabay

Vai tu jau esi atklājis grilēšanas sezonu? Ja vēl nav sanācis, tad Līgo dienā vai Jāņos ir īstais brīdis, lai kopā ar tuviniekiem uzceptu gardu gaļu un malkotu atspirdzinošus dzērienus. Taču, lai gaļa sanāktu maiga un sulīga, portāls gardedis.lv iesaka ņemt vērā pāris būtiskus padomus.

  • Mīkstumu ceptai gaļai dod sinepes. Ar tām noklāj gaļu un cep. Var gaļu noklāt ar augu eļļu, uzlikt virsū citrona gabaliņus - mini marināde - atstāj uz 1 stundu.
  • Ja gaļa ir sīksta, to var glābt stipra marināde - citrona sulu samaisa ar 1 olu, šajā maisījumā gaļu patur diennakti.
  • Pirms cepšanas, gaļu vajag nosusināt ar papīra dvieli, tad tā labāk izcepsies.
  • Gaļu panē tikai pirms pašas cepšanas, tad garoziņa būs kraukšķīga.
  • Cepot, pannai jābūt sakarsētai, eļļai karstai - tad gaļas gabaliņi uzreiz sāk cepties, visas sulas paliek iekšā un neiztek.
  • Gaļu sākumā cep uz lielas uguns, tikko parādās brūngana garoziņa, uguni samazina un turpina cept uz mazas uguns.
  • Kad apgroza kotletes un karbonādes, cenšamies tās nesadurstīt, iztecēs sula. Gatavību pārbauda uzmanīgi piespiežot kotleti vai karbonādi, ja sula ir caurspīdīga, bez asins piejaukuma, gaļa ir gatava.
  • Ja garšo asiņaina gaļa, tad šādi cep tikai liellopu gaļu. citas gaļas šādi nepasniedz - bīstami!
  • Sāla gaļu tikai pašās cepšanas beigās, tad tā būs maiga, sulīga un garšīga.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais