Divas idejas, ko iesākt ar pāri palikušajām Lieldienu olām

© pexels.com

Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone dalās ar divām gardām ēdienu receptēm, kurās izmantot pāri palikušās Lieldienu olas.

Viktorija Kožemjakina

Olas Benedikta gaumē ar īpašo mērcīti

Sastāvdaļas:

  • 4-5 vārītās olas;
  • 4 maizes šķēles;
  • 4 ēdamk. krēmsiera;
  • 4 šķiņķa vai laša šķēles (var neizmantot);
  • zaļumi rotāšanai.

Sastāvdaļas mērcei:

  • 2 vārītu olu dzeltenumi;
  • 60 ml olīveļļas;
  • 1 ēdamk. citrona vai laima sulas;
  • 1/2 tējk. maigu sinepju;
  • 4 ēdamk. grieķu vai bezpiedevu jogurta;
  • sāls, sarkanie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Ar dakšiņu viendabīgā masā saspaidi olu dzeltenumus viendabīgā masā, pievieno citrona sulu, sinepes un pakāpeniski pielej klāt olīveļļu.
  2. Pievieno jogurtu, sāli, sarkanos piparus un samaisi visu viendabīgā mērcē.
  3. Uz sakarsētas pannas nedaudz apgrauzdē maizītes no abām pusēm.
  4. Uz katras maizes šķēles uzsmērē krēmsieru, uzliec šķiņķi vai lasi.
  5. Liec maizei virsū sagrieztas olas.
  6. Pārlej olas ar mērcīti, rotā ar zaļumiem un pasniedz.

Viktorija Kožemjakina

Pavasara proteīnu salāti

Sastāvdaļas:

  • 4 vārītās olas;
  • 1 nogatavināts avokado;
  • 400 g ķiršu tomātiņu;
  • 2 vārītas vai ceptas vistas filejas;
  • 100 g bekona šķēles;
  • 100 g iecienītā siera (piemēram, ar siera ar zilo pelējumu);
  • rukola, spināti.

Sastāvdaļas mērcei:

  • 6 ēdamk. olīveļļas;
  • 3 ēdamk. citrona sulas;
  • 1 ēdamk. medus;
  • 1/2 tējk. sinepju;
  • sāls, melnie pipari.

Pagatavošana:

  1. Apcep bekona šķēles uz sausas pannas, kamēr tās paliek kraukšķīgās.
  2. Pārgriez tomātiņus uz pusēm.
  3. Sieru un vistas filejas sagriez nelielos kubiņos, nelielos gabalos sagriez arī bekona šķēles.
  4. Nomizo un sagriez plānās šķēlēs avokado.
  5. Sagriez ceturtdaļās vārītās olas.
  6. Sajauc visas mērces sastāvdaļas.
  7. Samaisi spinātus un rukolu ar mērci, atstājot nedaudz mērces salātu apslacīšanai beigās.
  8. Kārto salātus pa šķīvjiem - pamatā liec spinātus un rukolu, kas sajaukta ar mērci, virsū kārto pārējās sastāvdaļas.
  9. Pasniedz apslakot ar atlikušo mērcīti.

Svarīgākais