Gardais ziemas našķis - marinēti burkāni

© pexels.com

Vai zinājāt, ka arī burkānus var marinēt? Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti un aukstajos ziemas mēnešos mielojaties ar kraukšķīgiem burkāniem!

Vajadzēs:

  • burkānus;
  • 2 glāzes ūdens;
  • 1 glāzi etiķa;
  • 1 ēdamkaroti sāls;
  • 3 ēdamkarotes brūnā cukura;
  • ķiplokus;
  • melnos piparus.

Pagatavošana:

1. Nomazgājiet un nomizojiet burkānus.

2. Sagrieziet burkānus salmiņos.

pexels.com

3. Pēc tam lejiet katlā ūdeni, etiķi. Pievienojiet klāt sāli un cukuru. Samaisiet visu kopā.

4. Vāriet marinādi uz vidējas liesmas līdz cukurs/sāls izkusis.

5. Kad cukurs un sāls izkusis, nedaudz atdzesējiet marinādi.

6. Tikmēr burciņās vai trauciņos izkārtojiet burkānus.

pexels.com

7. Pa virsu burkāniem uzberiet melnos piparus un ķiploku daiviņas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

8. Pēc tam lejiet marinādi. Aiztaisiet trauciņus ciet.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Pirmās divas līdz trīs dienas marinētos burkānus uzglabājiet istabas temperatūrā, pēc tam trauciņus/burciņas ievietojiet ledusskapī. Lai labi garšo!

Avots

Svarīgākais