RECEPTE: kraukšķīgi ātri marinētie gurķīši

© pexels.com

Šī būs pavisam vienkārša recepte, kā ātri iemarinēt gurķus, lai tos varētu baudīt jau nākamajā dienā!

Vajadzēs:

  • 6 gl. plānās šķēlītēs sagrieztus gurķus;
  • 2 gl. šķēlītēs sagrieztus sīpolus;
  • 1 1/2 gl. cukura;
  • 1 1/2 gl. etiķa;
  • 1/2 tējk. sāls;
  • 1/2 tējk. sinepju sēklu;
  • 1/2 tējk. seleriju sēklu;
  • 1/2 tējk. kurkuma;
  • 1/2 tējk. maltu krustnagliņu.

Process:

1. Burciņā vai trauciņā lieciet šķēlītes sagrieztos gurķus un sīpolus.

2. Katliņā lieciet visas atlikušās sastāvdaļas.

3. Uzvāriet katliņā esošo saturu jeb marinādi. Vāriet marinādi tik ilgi līdz cukurs ir izšķīdis.

4. Kad cukurs ir izšķīdis, lejiet karsto marinādi pāri gurķiem un sīpoliem.

5. Cieši noslēdziet trauku vai burciņu.

Uzglabājiet ātri marinētos gurķus ledusskapī. Varat tos baudīt jau 24 stundas pēc to pagatavošanas.

Avots

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais