Burkānu čatnijs Pipara gaumē

© Foto: publicitātes

“Čatnijs ir tāds ēdiens, kas garšīgs ir tikai atdzesēts un kādu laiciņu pastāvējis. Kamēr čatnijs gatavosies, būs ļoti dīvaina smarža un izskats arī diezgan dīvains. Man vienā brīdī bija pat bail pagaršot. Bet, kad atdziest, tas ļoti labi garšo pie uzkodām, kā papildmērce sendvičos vai burgeros, ar cepeti,” iedrošina virtuves huligāns Pipars.

Sastāvdaļas:

500 g nomizoti burkāni

2 āboli

1 sīpols

4 ķiploka daiviņas

200 g brūnais cukurs

200 ml ābolu etiķis

2 čili pipari

10 karija lapas

4 kardamona pākstis

2 tējk. eļļa cepšanai

3 ēd.k. rīvēts ingvers

1 tējk. koriandrs

1 tējk. kumīna seklas

1 tējk. fenheļa sēklas

1/2 ēd.k. sāls

Foto: Pexels.com

Pagatavošana:

1.Sīpolus notīra un sagriež mazos kubiņos. Burkānus un ābolus sarīvē uz dārzeņu rīves. Kardamona pākstis saspiež ar naža plato daļu. Ķiplokus sasmalcina. Čili piparus sagriež mazākos gabalos. Ja vēlas ne tik asu čatniju, sēklas izņem.

2.Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Apcep tajā sīpolus, koriandru, kumīnu, fenheļa sēklas. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas, samazina uguni un sautē apmēram 45 min.

3.Pārliek stikla trauciņā, atdzesē un novieto ledusskapī. Pasniedz ar sieru, gaļu, ar maizītēm.

Padoms

Vislabāk tas garšos pēc divām nedēļām.

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.