Ražas pilnbriedā mēs steidzam svaigos produktus konservēt, lai ziemā būtu ar ko mieloties. Eksperti norāda, lai konservējumi nesabojātos, ir jāseko līdzi šiem pieciem noteikumiem.
Vienmēr konservējot produktus, izmantojiet burkas, kas ir speciāli paredzētas šādai ēdienu uzglabāšanai. Neizmantojiet konservēšanai otrreiz lietojamas burkas, kas iepriekš nav lietotas šādam mērķim, piemēram, majonēžu, ketčupa burkas. Pat ja tās izskatās līdzīgi tām burkām, kuras ir paredzētas konservēšanai, tās augstas temperatūras apstākļos var saplīst.
Ja esat iesācējs konservēšanā, tad jums var rasties jautājums - vai atkārtoti drīkst izmantot burciņu vākus? Eksperti norāda, ka to kategoriski nedrīkst darīt. Kāpēc? Jo atkārtoti izmantojot šādus vāciņus, tie var burku nenoslēgt, tādējādi iekšā esošie produkti var sabojāties, kā arī tajos var iemājoties baktērijas. Vienmēr pirms konservēšanas pārliecinieties, ka iegādātajiem vāciņiem nav defektu!
Konservējot augļus, ogas, dārzeņus viena no būtiskākajām lietām ir tīrība. Pirms sākt produktu konservēšanu rūpīgi izmazgājiet burkas un citus priekšmetus, kurus izmantosiet konservēšanas procesā. Sterilizējiet burku vāciņus. Lai izvairītos no burku saplīšanas, ieteicams tās iepriekš karsēt.
Vēl viena būtiska lieta, lai produkts nesabojātos vai burciņa nesaplīstu, ir buriņu nepārpildīt. Neiepildiet burciņā produktus līdz pašai malai. Atstājiet nedaudz brīvas vietas. Kā arī neatstājiet burku pustukšu. Pārpildīta vai nepietiekami piepildīta burka var tikt nepareizi noslēgta, kā rezultātā pārtika var kļūt nedroša jeb sabojāties.
Var šķist, jo stingrāk vāks tiks uzskrūvēts, jo labāk. Pārtika būs drošībā. Bet eksperti norāda, ka pārlieku cieši aizskrūvējot ciet burciņas, jūs varat radīt burkā vakuumu, kā rezultātā ēdiens arī var sabojāties. Kā arī šādi var tikt deformēts burkas vāciņš.