Ideja, kur likt lietā arbūza mizas

© pexels.com

Parasti, apēdot arbūzu, tā mizas mēs izmetam atkritumu urnā. Izrādās, ka tā nevajadzētu darīt, jo arī tās var ēst jeb precīzāk iemarinēt.

Vajadzēs:

  • 8 gl. gabaliņos sagrieztas arbūza mizas;
  • 6 gl. ūdens;
  • 1 gl. sāls;
  • 4 gl. cukurs;
  • 2 gl. etiķa;
  • 6 kanēļa standziņas;
  • 1 tējk. krustnagliņas;
  • 1 tējk. melno piparu.

Pagatavošana:

1. Nomizojiet nost no arbūza mizas tumši zaļo kārtiņu un sagrieziet to nelielos gabaliņos.

2. Pēc tam arbūza mizas lieciet bļodā. Traukā ielejiet ūdeni, pievienojat tam klāt sāli. Kārtīgi samaisiet abas sastāvdaļas kopā un pārlejiet arbūza mizas ar ūdeni. Lieciet bļodu ar arbūza mizām un sālsūdeni ledusskapī. Atstājiet bļodu ledusskapī uz vairākām stundām vai arī uz nakti.

3. Pēc pāris stundam vai nākamajā dienā noskalojiet arbūza mizas tekošā ūdenī.

4. Katliņā ielejiet etiķi. Pievienojiet tam klāt cukuru, kanēļa standziņas, krustnagliņas un piparus. Uzkrasējiet marinādi līdz vārīšanās temperatūrai. Kad marināde sākusi vārīties, pievienojiet tai klāt arbūza mizas.

5. Uz mazas uguns pavāriet arbūza mizas aptuveni 10 minūtes vai līdz brīdim, kad tās ir mīkstas.

6. Kad mizas ir kļuvušas mīkstas, izslēdziet plīti. Izņemiet no marinādes laukā kanēļa standziņas.

7. Kārtojiet arbūza mizas burciņās, pārlejiet pāri tām marinādi. Ja vēlaties, tad burciņās varat ielikt iepriekš no marinādes izņemtās kanēļa standziņas.

8. Cieši aiztaisiet ar vāciņu ciet burciņas.

9. Tagad vien atliek nosterilizēt burkas. Ielieciet kaliņā nelielu lupatiņu, ielejiet ūdeni. Ielieciet katlā burkas. Ieslēdziet plīti. Kad ūdens ir sācis vārīties, karsējiet burkas 10 minūtes.

10. Pēc tam izņemiet uzmanīgi burkas laukā no katla un atdzesējiet.

Avots

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais