Ja jums trūkst ideju, ko pagatavot vakariņās, tad smelieties iedvesmu no “Putnu fabrika Ķekava” pārtikas ekspertu iemīļotajām receptēm. Gardi, ātri un pavisam vienkārši!
Tako ar vistu
Sastāvdaļas:
- cāļa fileja vai šķiņķis 500 g;
- santa Maria vistas tako garšvielas 1 gab.;
- mini kviešu tortiljas vai cietās tako laiviņas 8 gab.;
- sarkanā paprika 1 gab.;
- sarkanais sīpols 1 gab.;
- konservēta kukurūza 200 g;
- santa Maria maigā tako mērce 1 bundža;
- zaļās salātlapas 100 g.
Pagatavošana:
- Vistas gaļu sagriež strēmelītēs un apcep vai cepeša gadījumā uzsilda uz pannas nelielā eļļas daudzumā. Kad gaļa zeltaina, tai pievieno garšvielu maisījumu un 100 ml ūdens, samaisa un nedaudz pasautē.
- Kārto tako. Katrā mīkstajā kviešu tortiljā vai cietajā tako laiviņā liek nedaudz zaļu salātlapu, 2 stienīšus sarkanās paprikas, pāris gabaliņu vistas gaļas, tai pāri konservētu kukurūzu un smalki sakapātu sarkano sīpolu
Vraps ar sulīgu vistas fileju
Sastāvdaļas:
VISTAI
- vistas fileja, šķiņķis vai gaļas atgriezumi no neapēstā vistas cepeša;
- apelsīnu sula 100 ml;
- čili pipars 1 gab.;
- kukurūzas ciete 1 ēdamkarote;
- sāls 1/2 tējkarote;
- medus 2 tējkarotes;
- sojas mērce 2 tējkarotes;
- eļļa cepšanai.
VRAPAM
- violetie kāposti 150 g;
- svaigie gurķi 3 gab.;
- burkāni 2 gab.;
- lociņi 6 gab.;
- vrapu plāksnes 6 gab.
Pagatavošana:
- Vistas gaļu sagriež strēmelēs.
- Gaļu apsāla, apber ar cieti un sajauc tā, lai tā vienmērīgi apklāj visus vistas gabaliņus.
- Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistas gabaliņus, līdz tie ir zeltaini. Tiem pievieno arī smalki sakapātus čili gabaliņus.
- Pievieno sulu no 2 apelsīniem, sojas mērci, medu un mazliet sāls. Visu karsē, līdz izveidojusies lipīga mērce ap vistu. Noņem no uguns un atliek malā.
- Burkānus un gurķus nomizo un sagriež smalkās standziņās. Violeto kāpostu sasmalcina garenās šķēlēs.
- Tuvāk pie vrapa malas pret centru izkārto dārzeņus, vistu un lociņus. Pārloka tuvāk esošo malu, lai nosegtu pildījumu, pieloka arī sānu malas un aizrullē līdz galam.