Divas vienkāršas, bet ļot gardas vakariņu receptes

© pexels.com

Ja jums trūkst ideju, ko pagatavot vakariņās, tad smelieties iedvesmu no “Putnu fabrika Ķekava” pārtikas ekspertu iemīļotajām receptēm. Gardi, ātri un pavisam vienkārši!

Publicitātes foto

Tako ar vistu

Sastāvdaļas:

  • cāļa fileja vai šķiņķis 500 g;
  • santa Maria vistas tako garšvielas 1 gab.;
  • mini kviešu tortiljas vai cietās tako laiviņas 8 gab.;
  • sarkanā paprika 1 gab.;
  • sarkanais sīpols 1 gab.;
  • konservēta kukurūza 200 g;
  • santa Maria maigā tako mērce 1 bundža;
  • zaļās salātlapas 100 g.

Pagatavošana:

  • Vistas gaļu sagriež strēmelītēs un apcep vai cepeša gadījumā uzsilda uz pannas nelielā eļļas daudzumā. Kad gaļa zeltaina, tai pievieno garšvielu maisījumu un 100 ml ūdens, samaisa un nedaudz pasautē.
  • Kārto tako. Katrā mīkstajā kviešu tortiljā vai cietajā tako laiviņā liek nedaudz zaļu salātlapu, 2 stienīšus sarkanās paprikas, pāris gabaliņu vistas gaļas, tai pāri konservētu kukurūzu un smalki sakapātu sarkano sīpolu

Publicitātes foto

Vraps ar sulīgu vistas fileju

Sastāvdaļas:

VISTAI

  • vistas fileja, šķiņķis vai gaļas atgriezumi no neapēstā vistas cepeša;
  • apelsīnu sula 100 ml;
  • čili pipars 1 gab.;
  • kukurūzas ciete 1 ēdamkarote;
  • sāls 1/2 tējkarote;
  • medus 2 tējkarotes;
  • sojas mērce 2 tējkarotes;
  • eļļa cepšanai.

VRAPAM

  • violetie kāposti 150 g;
  • svaigie gurķi 3 gab.;
  • burkāni 2 gab.;
  • lociņi 6 gab.;
  • vrapu plāksnes 6 gab.

Pagatavošana:

  • Vistas gaļu sagriež strēmelēs.
  • Gaļu apsāla, apber ar cieti un sajauc tā, lai tā vienmērīgi apklāj visus vistas gabaliņus.
  • Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistas gabaliņus, līdz tie ir zeltaini. Tiem pievieno arī smalki sakapātus čili gabaliņus.
  • Pievieno sulu no 2 apelsīniem, sojas mērci, medu un mazliet sāls. Visu karsē, līdz izveidojusies lipīga mērce ap vistu. Noņem no uguns un atliek malā.
  • Burkānus un gurķus nomizo un sagriež smalkās standziņās. Violeto kāpostu sasmalcina garenās šķēlēs.
  • Tuvāk pie vrapa malas pret centru izkārto dārzeņus, vistu un lociņus. Pārloka tuvāk esošo malu, lai nosegtu pildījumu, pieloka arī sānu malas un aizrullē līdz galam.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais