Veselīgi un garšīgi vajag un var ēst katru dienu, turklāt tas nenozīmē dārgi. Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” piedāvā sātīga veģetārā sautējuma recepti, kas sildīs ziemas drēgnumā un vienlaikus būs ļoti ekonomisks.
Baltās pupiņas izmērcē aukstā ūdenī 5 stundas, pēc tam vāra mīkstas.
Saknes un dārzeņus sagriež palielos kubiņos.
Katliņā ielej nedaudz eļļas, to uzkarsē, pievieno tomātu biezeni un garšvielas (cukuru, sāli, piparus, kaltētus zaļumus, paprikas pulveri), mazliet pasautē.
Visbeidzot pievieno izvārītās pupiņas, lēcas (šķidrumu nolej un lēcas noskalo aukstā tekošā ūdenī, pirms pievienošanas notecina) un svaigus spinātus.
Visbeidzot svarīgākais - pasniegšana: sautējumu servē bļodiņā, un tas ir gatavs baudīšanai. Labu apetīti!