Maciņam draudzīga recepte: liellopa maltās gaļas cepetis

© Publicitātes foto

Ātri pagatavojams, garšīgs un sātīgs, kā arī ģimenes budžetam draudzīgs – tāds ir šefpavāra Arta Upnera no “H2O Banketi” piedāvātais liellopa maltās gaļas cepetis ar kūpinātu cūkgaļu, krāsnī ceptiem kartupeļiem un svaigu kāpostu salātiem. Kopējās produktu izmaksas ēdienreizei 4 personām – ap 10 eiro, pagatavošanas laiks – līdz 1 stundai.

Sastāvdaļas 4 personām:

  • malta liellopu gaļa 450 g;
  • kūpināta cūkgaļas krūtiņa 200 g;
  • olas 2 gab;
  • sīpoli 100 g;
  • ķiploki 50 g;
  • rīvmaize 100 g;
  • garšvielas pēc izvēles;
  • eļļa 150 g;
  • kartupeļi 600 g;
  • dilles 5 g;
  • svaigi kāposti 400 g;
  • citronu sula 1 tējkarote.

Pagatavošana:

Maltajai liellopa gaļai pievieno sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, smalki sagrieztu kūpinātu gaļu, olas, rīvmaizi un garšvielas - sāli un piparus. Lai gaļa būtu sulīgāka, masā ierīvē svaigu kartupeli.

Maisījumu kārtīgi samīca. Ar rokām izveido garenu kukulīti un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 45-50 minūtes.

Kamēr gaļa gatavojas, nomizo kartupeļus, sagriež gabaliņos, pievieno sāli, nedaudz eļļas, ķiplokus, un liek cepties cepeškrāsnī 30 minūtes 180 grādos.

Tālāk gatavo kāpostu salātus: sagriež dažādu krāsu kāpostus, sakapā zaļumus, pievieno citrona sulu, eļļu, sāli, cukuru, visu kārtīgi (ar rokām) saspaida un samaisa.

Pasniegšana: gaļas kukulīti sagriež šķēlēs un kārto uz šķīvja, skaisti pievieno kartupeļu piedevas un kāpostu salātus. Pēc vēlēšanās var pievienot bārbekjū mērci.

Svarīgākais