Kā mājās pagatavot biešu čipsus?

© pexels.com

Rudens ir klāt, un tas nozīmē, ka ir laiks baudīt sezonas krāsas un garšas. Vai zināji, ka bietes ir ne tikai sarkanas, bet arī dzeltenas un baltas? Izmēģiniet šo krāsaino biešu čipsu recepti!

Sastāvdaļas:

  • 3-4 krāsainās bietes;
  • jūras sāls;
  • olīveļļa.

Pagatavošana:

1. Bietes nemizo, tikai nomazgā un sagriež ļoti plānās šķēlītēs.

2. Cepamo pannu ar otiņu iesmērē ar pavisam nedaudz olīveļļas. Uz tās izkārto sagrieztās biešu šķēlītes.

3. Visu liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.

4. Izņem no krāsns un pārkaisa ar jūras sāli.

5. Nenoņemot no cepamās pannas, atdzesē.

Virtuvē

Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.

Svarīgākais